Alcàsser mostra el seu suport a la campanya de l'EMSHI que insta la població a actuar per a frenar el canvi climàtic

Guardar

Carril bici a Alcàsser
Carril bici a Alcàsser

El futur dels ecosistemes i de la societat passa per la sostenibilitat. En el Dia Mundial contra el Canvi Climàtic, que es commemora hui, l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) ha llançat una campanya de conscienciació perquè la ciutadania actue i s'implique a frenar l'emergència climàtica.

La campanya, que porta per lema "Actua", es recolza en cinc vídeos en els quals han participat Elisa Valía, presidenta de l'EMSHI; Francesc Hernández, director de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic-Economia Circular de l'Aigua de la Universitat de València; Samira Kodhayar Pardo, coordinadora del grup de meteorologia del Centre d'Estudis Ambientals (CEAM) i investigadora d'Excel·lència PlaGent; i Amparo López Jiménez, catedràtica i directora del departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València (UPV). Valía, Hernández, Kodhayar i López expliquen de manera clara i concisa en què consisteix el canvi climàtic, com afecta aquesta situació a l'aigua i què està a la mà de cada persona per a contribuir al fet que els efectes negatius de l'emergència del clima no continuen augmentant.

Així, la presidenta de l'EMSHI destaca que "sempre s'ha relacionat combatre el canvi climàtic amb el verd, però s'estava deixant de costat el blau: cuidar els recursos hídrics". Segons el seu testimoniatge, "l'administració té una obligació clara de treballar per l'eficiència hídrica", però recorda que també "cal treballar amb l'usuari final perquè s'use l'aigua de manera responsable". Valía argumenta en l'enregistrament els avantatges de la naturalesa que l'EMSHI siga metropolitana, atés que "els reptes climàtics no poden abordar-se d'una manera local". "L'emergència climàtica requereix que administracions i societat compartim un mateix full de ruta", manifesta.

L'Ajuntament d'Alcàsser ha volgut mostrar el seu suport a aquesta campanya que, en paraules de l'alcaldessa de la localitat, Eva Zamora, «segueix la línia iniciada per aquest equip de govern, amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania de la importància d'aportar el nostre granet d'arena a la lluita contra el canvi climàtic».

En aquest sentit, Zamora ha recordat que «a Alcàsser, no només estem fent una important aposta per l'eficiència energètica amb la instal·lació de plaques solars en els edificis municipals, sinó que a més estem avançant en la creació d'una comunitat energètica que contribuirà a disminuir la despesa en electricitat d'edificis municipals, reduirà la petjada de carboni en el municipi i es destinarà els excedents energètics a beneficiar a les famílies d'Alcàsser».

Així mateix, ha recordat l'impuls a la mobilitat sostenible amb actuacions, com l'ampliació de la xarxa ciclista o la posada en marxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics que han contribuït a «la promoció de l'ús de mitjans de transport més sostenibles, però també a la pacificació del trànsit dins del municipi».

Arxivat a:

Destacats