Alcàsser denuncia la violència contra les dones amb motiu del 25N

Guardar

Cartell 25N Alcàsser
Cartell 25N Alcàsser

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcàsser ha organitzat, amb motiu del 25N, una programació basada en la conscienciació, la visibilització i la denúncia de la violència de gènere. «Una xacra social que, des de 2003, registra 1.165 dones assassinades en mans de les seues parelles o exparelles. En aquests moments, estem sent testimonis d'un increment dels casos d'agressió sexual i violacions a joves, agressions múltiples, violència sexual a través de les xarxes socials, la generalització del porno en les xarxes o la violència vicària, l'exercida sobre els fills i filles», ha assenyalat Cristina Lucendo, regidora d'Igualtat.

Per això, ha afegit, «és el nostre deure, des de l'administració, dotar d'eines a la ciutadania perquè sàpia detectar i com actuar davant aquestes situacions».

Així, la programació amb motiu del 25N arrancarà aquest dissabte, 19 de novembre, amb la dansa 'Nimbes' de Fil d'Arena que parla sobre l'apoderament de les dones (19.00 h). Dies més tard, el 22 de novembre, serà el torn del cinefòrum 'Refugiado' de Diego Lerman que aborda el tema de la violència de gènere (18.30 h).

El dimecres, 23 de novembre, a les 18.30 h., es realitzarà el taller formatiu 'Llenguatge inclusiu i no sexista'; mentre que el dijous, 24 de novembre, es presentarà la Guia de Prevenció, Detecció i Actuació en casos de Violència Sexual en l'Era Digital', publicada per l'Ajuntament d'Alcàsser (18.00 h). 

A continuació, començarà la taula redona 'La violència masclista, una violència estructural', que estarà moderada per la regidora d'Igualtat d'Alcàsser, Cristina Lucendo, i comptarà amb la participació de Nati Fajardo, directora del Pla de Coeducació de la Conselleria d'Educació; Rosa Giralt, fiscal contra la violència de la dona; la periodista María Iranzo; i l'associació 'Clásicas y Modernas’.

Totes aquestes activitats es desenvoluparà al Centre Cultural.
El mateix 25 de novembre, a les 17.00 hores, eixirà, des del Parc de la Trobada, l'autobús que l'Ajuntament d'Alcàsser ha contractat per a assistir a la manifestació convocada a València.

Els actes continuaran el 26 de novembre, al Centre Cultural, amb el teatre 'Històries amb minúscules' de Kala Teatre, destinat a públic jove i adult. 16 dones de diferent edat, classe social i ideologia mostraran vivències del passat que serviran per a canviar el present.

Finalment, el 27 de novembre, a la plaça del Castell, a les 13.00 hores, es procedirà a la lectura del manifest institucional. Durant l'acte, es llegiran també textos i poemes. Col·laboren el Taller Municipal de Teatre, el Taller de Lectura Carmelina Sánchez Cutillas, el Taller de Lectura Llegir i Gaudir i Tyrius Alcàsser.

Així mateix, en el marc del 25N, s'estan duent a terme tallers de prevenció de violències masclistes i sexuals als centres de primària públics d'Alcàsser i a l'institut. Els tallers es basen a desmuntar els mites de l'amor romàntic en la xarxa; educar en igualtat; i prevenció de la violència sexual offline i online.

L'alcaldessa d'Alcàsser, Eva Zamora, ha posat l'accent en la importància que «des de les administracions donem resposta de protecció a les víctimes, de persecució als agressors i, sobretot, de sensibilització i conscienciació perquè cap dona ni cap menor muira en mans de la seua parella o exparella».

Arxivat a:

Destacats