Rocafort invertirà 2,8 milions d'euros de romanents en una vintena d'actuacions per a millorar el municipi

El consistori preveu reurbanitzar la Plaça d'Espanya, reformar i reobrir la Casa de la Cultura i començar els primers tràmits per a finalitzar el PAI del Bovalar

Guardar

Plenari Municipal de Rocafort
Plenari Municipal de Rocafort

L'Ajuntament de Rocafort invertirà 2,8 milions d'euros de romanents municipals en una vintena d'adequacions per a "millorar la vida dels veïns i veïnes de Rocafort", afirma Alicia Esteve, regidora d'Hisenda i Urbanisme del consistori municipal.

Una de les inversions més importants serà en adequació de vies públiques per a millorar l'estat de carrers i voreres del municipi i eliminar les barreres arquitectòniques existents. Per a això, el consistori està invertint actualment 600.000 euros i es preveu gastar altres 600.000 euros més, ja que la millora de la via pública "és una proposta a llarg termini", assegura la regidora d'Hisenda.

Unes altres de les obres més destacades serà la reforma i reobertura de la Casa de la Cultura que es durà a terme després de la modificació del projecte inicial dissenyat per l'anterior equip de govern abans de la moció de censura de març de 2022. Un projecte que "no complia la legalitat ni s'adequava a les necessitats", explica Alicia Esteve, i que s'ha tornat a redactar encara que per un import major. "Ara va a ser no una obra de 100.000 euros com es va plantejar en un projecte inicial, sinó que costarà 300.000 euros més i intentarem acabar l'obra perquè la casa de la cultura reòbriga abans del 31 de desembre", detalla Esteve.

Nou parc a Rocafort
Nou parc a Rocafort

"També vull ressaltar l'adecuacion de l'entorn de la Plaça d'Espanya que és un símbol de la ciutat però que necessita un pla renove. Del que es tracta és de millorar tant la part externa en la zona del mercat, el bar i la pèrgola i adaptar-la per a eliminar les barreres arquitectòniques que ara mateix té", confirma l'edil.

Precisament, aqueix és l'objectiu principal del govern municipal: que totes les obres i actuacions que s'inclouen en aquest paquet d'inversions hagen finalitzat abans del 31 de desembre de 2023. El principal motiu d'aquesta planificació és la suspensió de la regla de despesa a causa de la pandèmia de la covid-19 que va permetre "als ajuntaments gastar el romanent de tresoreria, és a dir, els estalvis en obres que del contratio no s'hagueren pogut realitzar", explica l'edil.

Alicia Esteve, concejala de Urbanismo y Hacienda en el Ayuntamiento de Rocafort
Alicia Esteve, regidora d'Urbanisme i Hisenda en l'Ajuntament de Rocafort

"És una inversion gran, però l'hem planificada así perquè el més segur és que la regla de despesa puga estar vigent de nou a partir de l'1 de gener de 2024", argumenta Alicia Esteve. Encara que "els terminis de l'administració sempre solen allargar-se" la regidora és optimista i espera que el 100 % de les obres esten ja acabades el 31 de desembre".

Entre les vint actuacions, també es troben la restauració del refugi de la Guerra Civil que es va trobar en la Plaça Major, el pla estratègic de Serveis Socials i també de l'Igualtat. la reforma de la façana d'habitatges socials, el Programa municipal d'ocupació i formació per a joves i la renovació de les pistes esportives de la localitat.

Aquestes inversions seran possibles gràcies a la modificació pressupostària de crèdit que va aprovar l'últim ple de l'ajuntament que permetran invertir 2,8 milions d'euros dels nou que disposa actualment de romanents la Tresoreria del consistori.

Ampliació del cementeri de Rocafort
Ampliació del cementeri de Rocafort

PAI del Bovalar

Entre les inversions que es duran a terme enguany, també es troba la contractació del projecte per a poder finalitzar el PAI del Bovalar. Es tracta d'un pla urbanístic sense finalitzar des de fa quasi una dècada, ja que "l'empresa contractista va desaparéixer deixant només acabat el 85 % dels habitatges", relata Esteve.

Ara, la idea de l'ajuntament és contractar la redacció del projecte per a conéixer l'import final i buscar el finançament necessari per a acabar la urbanització d'aquesta àrea. "La licitaciób del projecte es podrà fer a la fi d'abril o principis de maig, quan estaran disponibles els romanents i la redaccion del projecte durarà unes tres o quatre setmanes. A partir d'ací ja podrem engegar la licitacion de l'obra", assegura.

 

 

Destacats