VIII Edició del Festival de Cultura Urbana Rafelbunyol Final de Trajecte

Guardar

Festival de Cultura Urbana Rafelbunyol Final de Trajecte 2023
Festival de Cultura Urbana Rafelbunyol Final de Trajecte 2023

Rafelbunyol celebra enguany l'octava edició del Festival de Cultura Urbana Rafelbunyol Final de Trajecte amb una mostra de les produccions més actuals dins del grafiti amb artistes ja consolidats i altres emergents, però que reuneixen en les seues peces la fusió de tendències i corrents artístics.

"Posàrem en marxa aquesta iniciativa cultural fa quasi una dècada, i continuem apostant per ella i consolidant aquest festival que posa l'accent en la utilització de l'espai públic per a aconseguir la seua transformació en un lloc de participació ciutadana, distanciant-se de les pràctiques vandàliques i posant en valor l'art públic" declara Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

"Rafelbunyol Final de Trajecte s'ha convertit en una cita ineludible amb l'art urbà a València. En aquesta edició, mostrarem l'evolució que ha tingut el grafiti en fusionar-se amb altres disciplines artístiques com són el còmic clàssic i el manga, el disseny i el tatuatge, així com la influència de corrents artístics contemporànies contraposades que van des de l'abstracció fins a l'horror vacui i el minimalisme" afirma Alicia Piquer, regidora de Cultura.

"Amb aquesta iniciativa volem donar resposta a les inquietuds de col·lectius joves per l'art urbà. Per això, per segon any consecutiu el festival compta amb la participació d'un grup de joves de la localitat que formen part del projecte Street Art Young, que han participat en els tallers d'art urbà impulsats a través del nostre Espai Jove" assegura Alfons Lucas, regidor de Joventut.

Des de Rafelbunyol i poblacions limítrofes participaran Herrer, Hades, Hooh i Opio, realitzant la seua peculiar fusió entre l'estil writer més clàssic com els tags o signatures i el manga oriental. En aquest grup d'artistes també incloem a Mental, el qual s'està introduint en el món del mercat de l'art, exposant en galeries d'art, tant nacionals com internacionals.

La fusió entre el còmic, el tatuatge i el grafisme oriental ens arribarà de la mà de Hooh, Yeko, Fatum i Conde, els dissenys de la qual podrien estar fets en qualsevol suport, tant en un mur com en una pell.

Dins de la tendència de l'stencil comptem amb la participació des d'Itàlia del Sr. Luggi, un autentique mestre en aquesta tendència artística de l'art urbà.

Paucda, Best o Cofla acaben per completar un grup de tendències que combinen l'art pop amb l'abstracció, duent a terme composicions en les quals l'ús del color pren una especial importància.

També comptem amb la participació d'un nodrit grup d'artistes pertanyents al col·lectiu Grow Up, vinculats a l'associació de cultura urbana Lets Grow, format per artistes que practiquen diferents estils dins del grafiti i l'art urbà, i que reuneixen característiques dels estils més clàssics del grafiti fusionant-los amb l'abstracció i el formalisme i en els quals s'aprecia una investigació sobre l'encreuament de tendències i corrents de la història de l'art. Aquest grup està format per artistes consolidats com Mawe, Elrond, Krome 2, que ja han participat en edicions anteriors de RFT, al costat d'altres artistes com Nels, JC, Nemo Lka.

Destacats