Rafelbunyol engega el projecte coeducatiu "Las chicas no pierden el tren"

Guardar

 Casa de la Cultura de Rafelbunyol
Casa de la Cultura de Rafelbunyol

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Rafelbunyol ha engegat el projecte coeducativo "Les xiques no perden el tren" de l'Associació per la Coeducaciò, en col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

"Continuem treballant en pro de la igualtat, educant en valors des de les edats més primerenques per a fomentar una ciutadania corresponsable i sense rols de gènere preestablits" assegura Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

Una activitat que s'emmarca en la celebració dels 130 anys de l'arribada del Trenet a Rafelbunyol i dins de les activitats de sensibilització incloses en l'I Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes 2022-2026.

"A través d'aquest tipus d'iniciatives posem de manifest la igualtat real entre homes i dones i incentivem a la joventut al fet que tinguen aspiracions professionals sense biaix de gènere" afirma Alicia Piquer, regidora d'Igualtat.

L'alumnat del tercer cicle de primària del CEIP Verge del Miracle, del CEIP Els Germanells, PFCB de Fusteria Metàl·lica i l'alumnat del Talleram han assistit a la projecció del Curtmetratge " Les Xiques No Perden el Tren" dirigit per Paqui Méndez en la Casa de la Cultura de Rafelbunyol.

Un documental que reflexiona sobre les professions masculinitzades i feminitzades, des del punt de vista de la incorporació de la dona al món ferroviari.

Després de la projecció, una de les treballadores de la FGV els ha fet partícips del seu testimoniatge i ha obert un espai de debat amb la participació de l'alumnat amb l'objectiu de sensibilitzar en igualtat i fomentar la participació de les xiques en estudis formatius masculinitzats.

Destacats