Rafelbunyol va ser triada com una de les ciutats a engegar el projecte 'LAB CitiesInnovators' a escala mundial

L'objectiu és la creació d'un manual 'open source' en el qual altres ciutats del món puguen fixar-se per a crear els seus propis laboratoris d'innovació oberta

Guardar

Ajuntament de Rafelbunyol
Ajuntament de Rafelbunyol

L'Ajuntament de Rafelbunyol juntament amb la consultora Sustainable Startup&Co, sota el projecte 'LAB Cities&Innovators' promogut per Catalyst2030, engega un laboratori d'innovació oberta que permetrà resoldre els reptes en matèria de sostenibilitat que té el municipi, a través de persones innovadores i startups del territori nacional.

Aquesta col·laboració valora l'aposta d'ambdues institucions per la necesitat d'incloure processos innovadors en la resposta als reptes que actualment tenen els governs locals i les ciutats per a la seua transformació sostenible.

La sostenibilitat sota els paràmetres de l'Agenda 2030, necessita uns processos mai aplicats en la història de la humanitat. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible estan lluny de ser aconseguits, hi ha hagut d'en certa manera a la gran necessitat de generar processos innovadors que permeten millorar la implementació de les accions humanes necessàries per al treball reeixit de governs feia aquests objectius marcats per les Nacions Unides.

El projecte LAB Cities&Innovators, ha sigut un dels projectes guanyadors a escala internacional per la consultora SustainableStartup&Co, que permetrà construir un manual per a la creació de laboratoris d'innovació oberta en municipis i ciutats xicotetes, acostant així innovació oberta a qualsevol classe de govern local, independentment de la seua grandària i capacitat.

"Rafelbunyol torna a posar-se al capdavant de la innovació, ja que l'experiència del nostre Laboratori serà exemple en l'àmbit internacional per a altres ciutats que vulguen saber com poden construir el seu propi laboratori d'innovació oberta en el seu territori" afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

El Laboratori consta de dos dies de treball en el qual s'analitzaran reptes actuals de la ciutat, i en el qual unes 100 persones de diferents estaments, emprenedors, servidors públics, empresaris, ciutadania, startups, treballaran conjuntament per a proposar solucions aplicables a aquests reptes. El laboratori de Rafelbunyol 'LAB Cities&Innovators' tindrà lloc els dies 29 de febrer i 1 de març i explicarà a més amb el suport de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, qui promou l'Agenda 2030 en el territori valencià.

Destacats