Rafelbunyol signa el conveni d'assignació de la segona beca d'investigació

Guardar

Jurat Premi 2023 Rafelbunyol
Jurat Premi 2023 Rafelbunyol

Garrido, natural de Rafelbunyol, llicenciat en Història i màster en Patrimoni Cultural per la Universitat de València va presentar el projecte «Marquesos i vassalls a Rafelbunyol. Estudi dels capbreus de 1614 a 1721”, uns documents on s'anotaven els reconeixements que feien els emfiteutes als senyors directes, per a evitar prescripcions. 

El jurat, present en la signatura del conveni ha destacat la importància de la investigació en tant que permet augmentar el coneixement sobre una època de Rafelbunyol de la que és molt difícil obtindre informació perquè no existeix l'arxiu històric previ a 1936. En aquest sentit, els membres del jurat han demanat a José Manuel Garrido i a l'Ajuntament que en el procés d la investigació es propicie un acord amb l'Arxiu Real Col·legi Seminari de Corpus Chrisit per a poder fer accessibles a la ciutadania les fonts documentals sobre Rafelbunyol que no estiguen digitalitzades, per tal de fomentar investigacions posteriors. 

L'alcalde, Fran López, ha anunciat "la posada en marxa per part de la regidora Alicia Piquer, d'un programa de divulgació vinculat al premi per a que la ciutadania en general i, particularment la població que està cursant estudis universitaris conega el contingut dels projectes del guanyador en 2022, Iván Portugués i el de 2023, José Manuel Garrido per fomentar  l’estudi, la investigació i la millora de la documentació referent a la localitat".

El jurat ha estat format per Juan José Borràs Almenar, doctor en Química per la Universitat de València i catedràtic de la Universitat en l’àrea de coneixement de Química Inorgànica; l’escriptor Llorenç Delgado i Santos; Laura Natividad Soriano, tècnica de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones; Rosa Navarro Piquer, directora de l’Escola de Persones Adultes; el tècnic de la Biblioteca Municipal, Agustí Granja González, com a secretari i la regidora de Cultura, Alicia Piquer Sancho en qualitat de presidenta, sense vot.

 

 

Destacats