Rafelbunyol presenta el seu observatori municipal

Guardar

Projecte “Observatori municipal d'indicadors ODS” de Rafelbunyol
Projecte “Observatori municipal d'indicadors ODS” de Rafelbunyol

L'Ajuntament de Rafelbunyol ha presentat aquest matí els resultats del projecte "Observatori municipal d'indicadors ODS". Una mostra de com els municipis menors de 10.000 habitants també poden liderar la transformació cap a l'eficiència en la gestió, el govern obert i el desenvolupament sostenible.

Una presentació, organitzada per a compartir l'experiència, i contribuir a l'aprenentatge del municipalisme, durant la qual s'ha tractat la importància del mesurament, la contribució de Rafelbunyol a l'Agenda 2030 i el nou Observatori de Rafelbunyol en la plataforma d'indicadors comparables IDDIGO.

En l'acte, que ha tingut lloc en la sala d'audiovisuals de la Casa de la Cultura han participat: Fran López, alcalde de Rafelbunyol, Marta Fenollosa, tècnica d'Urbanisme i responsable del projecte, Alex Roig, coordinador de l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible, Federació Valenciana de Municipis i Províncies i Mar Cerezo, responsable de l'assistència tècnica, IdenCity.

"Rafelbunyol compta amb més de 100 indicadors de gestió i seguiment dels ODS, alineats amb la guia d'indicadors publicada recentment per la FEMP, amb un rendiment d'entorn del 60 %, la qual cosa la situa entorn de la mitjana dels 52 municipis avaluats en la passada primera edició de l'Índex ODS de la consultora IdenCity. Uns resultats que ens serveixen per a millorar la gestió municipal i fomenten la transparència posant més informació a l'abast de la ciutadania que ja pot consultar aquestes dades en portal municipal en Observatori IDDIGO" assegura Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

Aquest projecte ha permés construir una bateria d'indicadors comparables amb altres municipis que permeten a Rafelbunyol avançar en la seua avaluació de polítiques i en el seguiment de la seua contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

Al mateix temps que dotar a Rafelbunyol d'una plataforma interactiva de consulta oberta d'indicadors, així com de funcionalitats d'anàlisis i gestió a partir d'aquests indicadors, així com formar a l'equip tècnic municipal en matèria d'indicadors.

 

Destacats