Rafelbunyol premiat per les seues bones pràctiques contra la violència de gènere

Guardar

Membres de l'Ajuntament de Rafelbunyol
Membres de l'Ajuntament de Rafelbunyol

En concret, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha reconegut la labor que el consistori de Rafelbunyol ha dut a terme en l'impuls de la formació dels diferents departaments per a garantir una resposta especialitzada i integral a les dones víctimes del nostre projecte "Construint un poble igualitari". El projecte incideix en la formació a la Policia Local, personal de Serveis Socials, centres educatius i les famílies.

Segons Fran López, alcalde de Rafelbunyol, "l'eliminació de totes les formes de violència contra les dones és un objectiu prioritari de la nostra administració i ha de ser-ho de tota la societat. Aquest tipus de reconeixements són un al·licient per a seguir en la mateixa línia de treball. Des del nostre Ajuntament continuarem fent tot el que estiga en les nostres mans per a avançar en aquest aspecte".

Aquest premi, segons la mateixa Federació, reconeix en aquest pla coeducador transversal l'eficàcia, el caràcter innovador i les possibilitats de ser pres com a exemple.

"L'obtenció d'aquest premi és un reconeixement al nostre treball en xarxa. Hem concebut la lluita contra la violència de gènere com una acció transversal a tots els departaments municipals i altres institucions supramunicipals per a implicar a la major part de la ciutadania en la identificació i en l'alerta enfront de tot tipus de violències contra les dones" assegura Alicia Piquer, regidora d'Igualtat.

El projecte "Construint un poble igualitari" estén la formació sobre els diferents tipus de violència sexual amb l'objectiu de sensibilitzar, detectar, identificar, previndre i actuar de forma primerenca dirigit a personal d'intervenció directa i centres educatius. L'acte de lliurament del guardó serà dijous que ve, 14 de desembre, en la seu de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies situada a Madrid.

Destacats