Rafelbunyol organitza una cavalcada inclusiva i amb gran participació associativa

Guardar

Cavalcada dels Reis Mags de Rafelbunyol.
Cavalcada dels Reis Mags de Rafelbunyol.

L'Ajuntament de Rafelbunyol celebrarà demà la seua tradicional cavalcada. Un acte marcat per l'àmplia participació popular i del teixit associatiu local.

Ses Majestats, Els Reis Mags, arribaran a Rafelbunyol, a les 17 hores, en metro, fent gala un any més de la seua aposta per la sostenibilitat mediambiental i l'ús del transport públic.

La comitiva reial estarà esperant la seua arribada encapçalada per l'alcalde, Fran López, qui farà entrega de les claus del municipi perquè Melcior, Gaspar i Baltasar puguen entrar a totes les cases del poble. La recepció oficial estarà acompanyada per la música més tradicional de la Colla de Tabaleters i Dolçainers de l'Andana de Rafelbunyol juntament amb els ritmes més actuals d'una batucada.

Després de la benvinguda del pregoner reial agafaran les seues carrosses per a recórrer els carrers del municipi amb una parada obligada a la Residència de Majors Verge del Miracle, a on lliuraran un present a tots i totes les residents, acompanyats per la Banda de Música "La Primitiva".

Patges reals, coreografies, caramels i somriures, ompliran els carrers Josep Maria Llopis i Magdalena fins a la porta de l'Ajuntament. Una cavalcada on el teixit associatiu local tindrà molt de protagonisme.

"Tenim unes associacions molt participatives i implicades en l'acte que dona fi a les festes nadalenques. Des de l'Ajuntament estem molt agraïts a tot el teixit associatiu que participa i a la implicació del personal de Cultura, Festes i Joventut per a fer de la cavalcada un acte únic per als més xicotes i les més xicotetes de la casa" afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

Les Filles de Maria, les festeres i festers de la Mare de Déu del Miracle, els festers i l'Associació de Sant Antoni, l'Escola de Dansa de La Crew, l'Escola de Mireia Crespo i el Club Esportiu Margaix col·laboraran desinteressadament en l'acte.

Per primera vegada, el Consistori ha habilitat una zona per a persones amb mobilitat reduïda prop de l'escenari, una àrea acotada per tanques que permetrà la visibilitat de les persones amb cadira de rodes, fomentant la inclusió social i l'eliminació de barreres arquitectòniques.

Finalment, Melcior, Gaspar i Baltasar cridaran a cada xiquet i xiqueta a l'escenari per a recollir el seu regal. Un total de més de 200 regals entre els quals es troben també els subvencionats per l'Ajuntament a través del programa "Un xiquet, una xiqueta, un joguet".

"A través d'aquest programa garantim que cap xiquet ni xiqueta de la població, independentment de la seua situació econòmica familiar es quede sense regal la nit de Reis" assegura Antonia Romero, regidora de Benestar Social.

Destacats