Rafelbunyol inaugura dues noves estacions de recarrega per a vehicles elèctrics

Guardar

Punto de recarga para vehículos eléctricos
Punto de recarga para vehículos eléctricos

Rafelbunyol compta a partir de hui amb dues noves estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics exterior, de tipus Semi Ràpida, per a dos vehicles cadascuna amb una potència total de 44 kW (2x22KW).

Aquestes estaciones estan situades al Parc de La Senyera i al Carrer Matilde Salvador Segarra. Una implantació que ha sigut possible gràcies al Pla d'Inversions de la Diputació de València 2023 que va destinar 34.212,75 €, quantitat que cobreix el 100% de les obres.

“Per al nostre equip és molt important intensificar significativament el desenvolupament de la infraestructura de recàrrega elèctrica, perquè és clau en el foment de la mobilitat sostenible en la localitat” afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

Les obres han consistit en la posada en marxa de dos punts nous de subministrament, la seua connexió a la xarxa elèctrica de Baixa Tensió des de les infraestructures de Baixa Tensió de la Companyia Distribuïdora, l’habilitació d’un mòdul de comptadors, quadre de protecció i estació de recàrrega Semi Ràpida per a dos vehicles de potència 2x22 kW, així com la senyalització i pintura de la zona habilitada per a l'estació de vehicles.

“Donar suport a les iniciatives que prioritzen els transports nets i sostenibles, és imprescindible per a canviar a un model energètic menys contaminat i descarbonitzat” assegura Mario Carrera, regidor de Desenvolupament urbà sostenible, Transició energètica i canvi climàtic.

El funcionament d’aquestes estacions de recàrrega està tot integrat en l'aplicació Smart Mobility - Iberdrola perquè les persones usuàries puguen sol·licitar la càrrega, amb cita des d'App o connexió en WEB.

Amb aquests dos nous punts, en l'actualitat en el municipi de Rafelbunyol disposa de 4 Estacions de Recàrrega Públiques per a Vehicles Elèctrics Exterior tipus Semi Ràpida, potenciant l'estalvi energètic i disminuint les emissions de CO₂ a l'atmosfera. A més, ben aviat es realitzarà el muntatge d’una altra Estació de Recàrrega per Vehicles Elèctrics Exterior tipus Semi Ràpida en la Plaça la Puríssima.

Destacats