Rafelbunyol impulsa la creació de Comunitats Energètiques Locals (CEL)

Guardar

Reunió sobre les CEL a Rafelbunyol
Reunió sobre les CEL a Rafelbunyol

L'Ajuntament de Rafelbunyol impulsa la creació de comunitats energètiques locals gràcies a un servei d'informatiu municipal sobre el seu procediment i ajudes al seu abast.

Aquesta iniciativa naix arran d'un acord plenari per una moció de Compromís, que va ser presentada ahir per la consultora Sapiens Energia encarregada de la jornada informativa ciutadana a la Biblioteca Municipal que va suscitar l'interés d'una trentena de persones.

"Aquest nou servei oferix informació, formació i assessorament a aquelles persones interessades a crear comunitats energètiques" afirma Mario Carrera, regidor de Desenvolupament urbà sostenible, Transició energètica i canvi climàtic, impulsor de la iniciativa.

La comunitat energètica pot partir d'una comunitat de veïns, però també d'una pime o d'un grup de comerciants que vulguen apostar per la instal·lació d'un sistema d'energia renovable orientat a l'autoconsum, amb el qual també poden compartir i emmagatzemar l'energia sobrant, i amb el qual aconseguirien beneficis com l'estalvi econòmic i l'aposta per energies sostenibles.

"Treballem per fer de Rafelbunyol un municipi verd amb una baixa petjada ecològica, d'aquí ve que siguen tan importants aquest tipus d'iniciatives" assegura Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

Des de l'Ajuntament s'impulsaran noves jornades formatives per a formalitzar i donar suport a la creació d'aquestes comunitats energètiques locals. Si alguna persona està interessada, pot dirigir-se a [email protected].

Destacats