Rafelbunyol posa en marxa la campanya "Coeducar per a salvar vides" per unes vides sense masclisme

Guardar

Façana principal de l'AJuntament de Rafelbunyol
Façana principal de l'AJuntament de Rafelbunyol

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Rafelbunyol se suma un any més a la commemoració del 25 N, Dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones amb la campanya "Coeducar per a salvar vides" per unes vides sense masclisme.

Una campanya transversal que inclou la sensibilització a través de xarxes socials, una xarrada i taller juvenil, una exposició i per descomptat, l'acte institucional.

Aquestes activitats tenen com a objectiu impulsar l'educació en igualtat com a única estratègia per a eliminar les desigualtats que estan en la base de l'origen de la violència contra les dones.

L'acte institucional, del dissabte 25 de novembre, comptarà amb la participació del teixit associatiu cultural amb la col·laboració del Taller Coral Rafelbunyol, el Quarteto Las Rompecuerdas de l'Escola de Música de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol i l'Escola de dansa LaCrew.

"És una sort disposar d'un teixit associatiu cultural que es vulga sumar a l'acte institucional, significa que el municipi de Rafelbunyol i la seua ciutadania ha interioritzat la nostra labor transversal i permanent de condemna de la violència de gènere i de construcció d'una societat democràtica i igualitària" assegura Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

La programació continuarà el dilluns amb una xarrada-taller en l'Espai Jove dirigida a la població jove sobre fonts de documentació en matèria de violència sexual i la inauguració de l'exposició "Imatge i Paraules per a crear consciència". Una retrospectiva de les campanyes de la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana que tindrà lloc en el Hall de la Casa de la Cultura.

A aquesta campanya se suma a la campanya anual de sensibilització a través de les xarxes socials (que va començar el passat 8 de març) sobre la commemoració del 75 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

"A través d'aquesta campanya volem significar que la lluita contra la violència de gènere està intrínsecament unida a la creença en la desigualtat de les dones. Amb ella pretenem conscienciar i recordar a la ciutadania que els Drets Humans són òbviament drets de les dones, encara que no siga acceptat per alguns" afirma Alicia Piquer, regidora d'igualtat.

Aquesta línia de treball constant des de la regidoria s'ha materialitzat al llarg de 2023 amb la realització de la Campanya "La vostra vida ens importa": material de difusió amb la informació dels drets i recursos de suport per a dones, xiquetes i xiquets víctimes de violència de gènere i masclista que inclou també la informació dirigida a dones en situació de prostitució.

S'han realitzat més de 10 activitats coeducatives els centres d'infantil i primària que s'uneixen a un itinerari per a la formació i capacitació en violències sexuals "Construint un poble igualitari": formant a tot l'alumnat de tots els espais educatius formals i informals del municipi, a la formació contínua a tot el personal dependent de l'ajuntament en matèria de: llenguatge inclusiu i no sexista, violència de gènere i masclista, legislació.

Així mateix, des de la Regidoria d'Igualtat s'ha dotat de material coeducatiu als centres educatius: llibres, jocs, agendes i s'ha elaborat una Guia de Prevenció, detecció i actuació en casos de violència sexual en l'era digital dirigida al personal docent dels centres educatius i al personal d'intervenció de Serveis Socials, Joventut i Policia Local de l'Ajuntament.
També s'ha dut a terme un reforç en la sensibilització i capacitació del personal docent que s'uneix als tallers "La prevenció i informació de la violència sexual en Off line i En línia (entorns Tics)".

Destacats