Rafelbunyol commemora el 8 de març amb la campanya "Tots els drets per a totes les dones"

Guardar

Ajuntament de Rafelbunyol
Ajuntament de Rafelbunyol

L'Ajuntament de Rafelbunyol commemora el 8 de març posant l'accent en la rellevància dels drets que emparen els distints àmbits quotidians de les dones i incidint en el fet que són drets humans. La campanya porta el lema de "Tots els drets per a totes les dones #AmbDretsEsNaix".

La regidoria d'Igualtat ha organitzat la Setmana de les Dones i la Igualtat, amb activitats des del 28 de febrer fins al 9 de març com a commemoració del Dia Internacional de les Dones.

"Commemorem, un any més, el Dia internacional de la Dona donant protagonisme a les dones de Rafelbunyol que porten endavant projectes socioculturals que evidencien la presència cada vegada major de les dones en el lideratge d'iniciatives que afecten a tota la població" declara Fran López, alcalde de la localitat.

Per a l'organització de les activitats s'ha implicat al teixit associatiu i als distints departaments de l'ajuntament per a incidir que "l'àrea d'igualtat és transversal i la defensa dels drets de les dones o aconseguir una societat plenament democràtica i igualitària és un repte que hem d'assolir tots i totes juntes" recorda la regidora d'Igualtat, Alicia Piquer.

Teatre, concert, dansa, una exposició de pintura, xarrades, tallers i la presentació de la participació de l'Ajuntament al projecte Women's Legacy que té com a propòsit la recuperació de la genealogia femenina en l'àmbit cultural, científic, educatiu o social i un sopar de Dones amb un sorteig de productes i serveis oferits pel comerç local componen la programació d'aquesta setmana. A més, l'acte institucional es realitzarà en companyia de l'Associació d'Ames de Casa, els representants sindicals o l'alumnat del taller d'ocupació.

Una de les novetats d'aquesta edició és el col·loqui "Dones de Campionat" en el que contaran les seues experiències les esportistes del Club de Futbol Rafelbunyol, del Club de Pilota El Dau, les integrants de la primera penya femenina de bous o les primeres festeres de Sant Antoni que han normalitzat la presència de les dones en espais majoritàriament masculinitzats.

Precisament l'Associació d'Ames de Casa Tyrius realitzarà aquest any una desfilada de models protagonitzada per les mateixes associades amb el resultat del seu taller de costura. Aquesta activitat la completaran amb una exposició de tots els treballs que realitzen en els tallers.

Destacats