Rafelbunyol celebra per primera vegada Sant Antoni després la seua declaració Festa d'Interés Turístic Local

Guardar

La coetà de Rafelbunyol.
La coetà de Rafelbunyol.

La festa amb més tradició i més arrelada a Rafelbunyol, Sant Antoni, estrena títol enguany de Festa d'Interés Turístic Local, després la distinció atorgada per la Conselleria de Turisme a finals de gener de l'any passat.

Un títol honorífic que contribueix notablement a la promoció de les festes i que rep la nostra festivitat per les seues peculiaritats i la seua història, ja que és la festa més antiga de la localitat.

"Enguany celebren per primera vegada Sant Antoni com festa d'Interés turístic local. Un reconeixement que tracta de conservar el patrimoni que ens fa ser Rafelbunyol. Una distinció que té els noms i cognoms de totes les persones que treballen dia a dia des de fa anys per a preservar i fer créixer la nostra festa" declara Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

Enguany la festa gran de la nostra localitat estarà marcada, no sols per aquesta important distinció, sinó també per l'ampliació de la grandària de la gàbia.

El recinte per a la coetà, donat l'àmplia participació popular, s'havia quedat xicotet. Raó per la qual, l'Ajuntament dotarà a la festa d'un coetodrom amb 64 m² de superfície més, amb unes dimensions totals de 24x8 metres, és a dir, 194 m² enfront dels 128 m² de l'any passat.

Del 13 al 21 de gener, Rafelbunyol celebrarà la seua gran festa. Els encarregats de dur a terme el gruix de la festivitat, són els Festers de 2024, amb el suport de l'Ajuntament de Rafelbunyol i de l'Associació de Sant Antoni, sempre disposada a prendre el relleu els anys que no hi ha festers ni festeres.

"Afrontem aquest reconeixement amb il·lusió i moltes ganes, en una ferma aposta per la continuïtat de la Festa. Volem agrair la labor dels festers i de l'Associació de Sant Antoni, motors de la festa, per la seua ferma aposta per valorar les nostres tradicions" assegura Alicia Piquer, regidora de Patrimoni.

Destacats