Rafelbunyol adjudica el projecte de construcció del nou CEIP Verge del Miracle i presenta l'avantprojecte a l'equip directiu

Guardar

Rafelbunyol adjudica el projecte de construcció del nou CEIP Verge del Miracle
Rafelbunyol adjudica el projecte de construcció del nou CEIP Verge del Miracle

Després de l'adjudicació del projecte a l'empresa Tomas Llavador Arquitectos e Ingenieros S.L, per guanyar la licitació, començarà la reposició, o construcció del nou, en la mateixa parcel·la, el nou centre de Primària amb un perfil de 3 línies escolars.

Una actuació que serà possible gràcies a la subvenció de 6.590.781,10 €, del PLA EDIFICANT de la Conselleria d'Educació i que executarà l'Ajuntament de Rafelbunyol.

Amb l'avantprojecte molt avançat, l'alcalde, Fran López, acompanyat del regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Mario Carrera, i del personal tècnic de l'empresa encarregada de les obres, es va reunir amb la directiva del CEIP Verge del Miracle per a presentar una demostració en 3D de com serà el futur centre i les distintes fases per què passarà.

"Estem molt orgullosos de poder substituir una infraestructura que ja té 44 anys per un centre educatiu de qualitat, de consum energètic quasi zero, adequat a les necessitats actuals de la nostra comunitat educativa i de les generacions futures, ja que es tracta d'un modern centre amb 18 aules, que inclou també 3 aules de xicotets grups i 3 aules de reforç, aula d'informàtica, aula de música, aula-taller polivalent, i sala d'usos múltiple" afirma l'alcalde, Fran López.

A més, disposa de gimnàs amb vestuaris per a alumnes i professors, biblioteca i un menjador amb la cuina equipada per a 250 comensals. També disposarà d'una àmplia zona d'administració amb secretària, 5 despatxos per a equip directiu, 1 per a orientació, sala de professors, sala d'AMPA, i la imprescindible Consergeria, a més de magatzems i altres serveis comuns d'instal·lacions.

Quant als espais exteriors, es realitzaran una pista poliesportiva, zona de jocs, hort escolar i zones enjardinades.

"Aquest serà un edifici sostenible. En la coberta s'instal·larà un parc de col·lectors d'energia solar, que unit a l'orientació triada per a optimitzar l'aprofitament de la llum solar, resultarà un centre d'alta eficiència energètica i de consum d'energia quasi zero. A més es respectarà tota la massa d'arbres del centre, amb trasplantament de palmeres existents" assegura Mario Carrera, regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible.

 

Destacats