La Biblioteca de Rafelbunyol augmenta en un 44% les visites i creix un 28% en persones sòcies

Guardar

Contacontes a la Biblioteca Municipal de Rafelbunyol.
Contacontes a la Biblioteca Municipal de Rafelbunyol.

La Biblioteca Municipal de Rafelbunyol ha tancat l'any 2023 amb un augment de les seues xifres més significatives respecte de l'any anterior. El concepte més rellevant ha estat l'increment del nombre de visites, 19.907 usuaris i usuàries, un 44% més que l'any passat, al que cal afegir l'increment en un 58% de les activitats. Les 124 activitats de promoció a la lectura han estat dirigides a tots els públics incloent formació, visites escolars, animacions lectores, tallers i altres formes d'oci.

Una altra de les xifres significatives ha estat l'increment del nombre de persones sòcies en 440, un 28% més que l'exercici anterior.

"La Biblioteca ja s'ha convertit en un referent de proximitat i accessibilitat a la Cultura per a la ciutadania de Rafelbunyol. Les xifres ens demostren que l'evolució cap a la integració en la Xarxa de Biblioteques era necessària i que devíem prestar ja els serveis i activitats que necessita una població que està prop de 10.000 habitants" assegura, Fran López, alcalde de Rafelbunyol, Fran López.

L'any 2023 ha estat un exercici marcat per la plena integració en la Xarxa de Biblioteques Públiques Valencianes gràcies a la qual s'ha pogut incrementar el pressupost en un 40% gràcies a les subvencions obtingudes, que han permés comprar 1.255 llibres nous i també per la rebuda d'un dels premis Maria Moliner d'animació a la lectura per a municipis de menys de 50.000 habitants que atorga el Ministeri de Cultura, dotat amb 2.722 euros.

"Amb les activitats i els serveis de la Biblioteca refermem l'aposta pel que considerem el primer agent culturitzador, que facilita l'adquisició i la creació de coneixements. A més és un espai que promou l'intercanvi d'informació i la creació de pensament crític i cívic" afegeix, Alicia Piquer, regidora de Cultura.

Altres dades significatives del balanç anual són els 6.527 préstecs de llibres, un 22% més que l'any passat, 752 préstecs d'ordinadors a la biblioteca, un increment del 118% i 5.281 consultes d'usuàries i usuaris resoltes, un augment del 22%.

Destacats