Avança el projecte camins escolars saludables i segurs a Rafelbunyol

Guardar

Camins escolars a Rafelbunyol
Camins escolars a Rafelbunyol

Continuem amb la reurbanització tàctica dels accessos al CEIP Verge del Miracle i del CEIP Els Germanells, així com la seua connexió amb la plaça de la Puríssima. Una intervenció emmarcada dins del projecte "Camins escolars, saludables i segurs a Rafelbunyol" i que se centra en les vies on se situen les portes d'entrada i d'eixida de l'alumnat d'aquests centres educatius.

Hui, dins del projecte hem tornat a reobrir de forma permanent, els carrers al trànsit rodat al José Luis Caso. Modificació a la qual se sumarà el dimecres l'obertura del carrer Calvari fins a carrer Reina Sofia, quedant només tancats el tram entre Calvari i Reina Sofia, i aquest carrer amb Pare Salvador.

"Aquest projecte busca millorar els recorreguts que s'utilitzen diàriament pels xiquets i xiquetes del municipi que van a peu a l'escola i a l'institut. Aquesta iniciativa pretén augmentar la seguretat de l'alumnat i dels entorns familiars alhora que promocionar una forma més amable, saludable i sostenible de desplaçament als i des dels centres escolars" afirma Fran López alcalde de Rafelbunyol.

"Proposem pacificar el trànsit motoritzat dels itineraris en la mesura del possible, buscant la seua convivència amb la xarxa de camins escolars. Les operacions bàsiques de mobilitat per a la consolidació d'aquesta xarxa afecten, principalment, a la reducció d'un sentit de circulació en el carrer Calvari i en l'avinguda Magdalena en el seu últim tram" declara Mario Carrera, regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible.

Un projecte que té com a objectius ampliar l'espai de vianants i les voreres, reduint l'espai dels carrils de circulació de vehicles i millorar l'accés per a vianants als centres educatius a través de l'ampliació de l'espai d'espera a les portes, l'eliminació d'aparcament, l'arribada del carril bici segregat i la col·locació d'aparcaments de bicicletes.

A més, té com a finalitat consolidar els itineraris ciclovianants, introduint, a poc a poc, la bicicleta com a mitjà de transport quotidià i segur per a la població de Rafelbunyol i per a l'alumnat.

Per a aconseguir aquests objectius, de manera prioritària es duran a terme les següents actuacions: passar de dos sentits en sentit únic el carrer Calvari, ampliar el carril bici i la creació de noves zones per a vianants com un carril per a facilitar el trasllat a peu o xicotetes àrees d'espera al voltant dels accessos dels centres educatius que comptaran amb bancs, papereres i, més endavant, alguna jardinera o element vegetal.

Destacats