Massamagrell homenatja les víctimes del franquisme i de la Guerra Civil

Guardar

Massamagrell homenatja les víctimes del franquisme i de la Guerra Civil
Massamagrell homenatja les víctimes del franquisme i de la Guerra Civil

L'Ajuntament de Massamagrell ha retut homenatge a les víctimes de la Guerra Civil Espanyola i del franquisme en un acte celebrat en el Cementeri Municipal aquest 28 de març.

Aquesta data recorda la defunció del poeta Miguel Hernández, que va morir un 28 de març de 1942 en una presó d'Alacant. En la seua memòria, i la de tantes altres persones, la Llei de Memòria Democràtica i per la Convivència de la Comunitat va declarar aquest dia com el "Dia de record i homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura".

L'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, va destacar la importància d'aquest acte. "L'Ajuntament sempre recordarà la memòria de totes les persones que van perdre la seua vida lluitant per la llibertat i els drets durant la dictadura".

L'ofrena floral es va realitzar a les 17.00 hores davant del monument que ret homenatge a les víctimes de la dictadura, on es van dedicar unes emotives paraules en memòria de totes aquestes persones i es van reivindicar els valors democràtics.

La regidora de Memòria Històrica, Araceli Munera, va indicar que "la justícia social implica fer memòria de totes aquelles persones assassinades pel franquisme i no oblidar mai el que va ocórrer":

L'Ajuntament de Massamagrell, va aprovar una moció en 2018 per a declarar també el 14 de setembre el 'Dia de Record i Homenatge a les Víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura', atés que el 14 de setembre de 1940 van ser afusellats 45 veïns/es pel règim franquista.

Destacats