Massamagrell aprova el Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible

Guardar

Cartell de "El Pla de Acció per el Clima i la Energia Sostenible"
Cartell de "El Pla de Acció per el Clima i la Energia Sostenible"

El Pacte d'alcaldes pel Clima i l'Energia Sostenible és una iniciativa europea a la qual se sumen voluntàriament governs locals i regionals, adquirint mitjançant la seua signatura, uns compromisos en matèria de clima i energia comuna a tota la UE per a aplicar-los en el seu territori.

En aquesta línia, Massamagrell va ser un dels municipis que es va adherir al PAUS de la Diputació de València amb l'objectiu de reduir l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle a través d'accions relacionades amb l'eficiència energètica i les fonts d'energia renovables.

Una vegada adherit, l'Ajuntament de Massamagrell ha aprovat per ple -amb tots els vots a favor excepte el vot en contra del regidor de Vox- el document que actua com a full de ruta per a complir amb els compromisos de reducció d'emissions, estalvi d'energia, foment de les energies renovables i adaptació al canvi climàtic en 2030.

Paco Gómez, alcalde de Massamagrell explica: "ens hem fixat com a finalitat reduir les emissions del municipi un 40% en 2030, respecte a les emissions de 2010, per a fer realitat el nostre compromís amb el PAUS. Per això, el primer pas ha sigut la redacció de l'Inventari d'Emissions de Referència (any 2010) per a poder orientar-se a l'hora de traçar el camí a seguir".

Raquel Gómez, regidora de Sostenibilitat Ambiental, afig que "la creació i implementació de polítiques d'energia sostenible és un procés que requereix molt temps i esforç, i que ha de ser sistemàticament planificat i supervisat de manera regular".

Algunes de les accions que es pretenen aconseguir amb aquest pla són sensibilitzar i formar a la ciutadania en relació amb el canvi climàtic, incentivar la gestió responsable de recursos, i dissenyar un municipi sostenible i eficient.

Arxivat a:

Destacats