La Mancomunitat L'Horta Nord commemora el Dia del Medi Ambient amb activitats educatives i premis escolars

Guardar

La Mancomunitat L'Horta Nord commemora el Dia del Medi Ambient amb activitats educatives i premis escolars
La Mancomunitat L'Horta Nord commemora el Dia del Medi Ambient amb activitats educatives i premis escolars

En un esforç per promoure la conscienciació i l'acció ambiental des de les edats més primerenques, la Mancomunitat L'Horta Nord ha celebrat hui el Dia del Medi Ambient, una data establida en 1972 per les Nacions Unides i commemorada per primera vegada el 5 de juny de 1973. Enguany, la temàtica se centra en la degradació del sòl, un problema que actualment afecta el 40% del sòl del planeta i repercutix en quasi la meitat de la població mundial.

El president de la Mancomunitat L'Horta Nord, Fran López, juntament amb l'educadora ambiental de la Mancomunitat L'Horta Nord, subvencionada per la Diputació de València, han visitat els quatre col·legis guanyadors en la tercera edició del concurs del cartell del dia del medi ambient organitzat per l'Àrea d'Educació Ambiental de la Mancomunitat l'Horta Nord. En estes visites als col·legis, el president de la Mancomunitat l'Horta Nord ha estat acompanyat per autoritats locals de cada municipi guanyador.

Els col·legis guanyadors han sigut el CEIP El Castell (Albalat dels Sorells), el CEIP Tomás Albert (Albuixech), i els col·legis Virgen al Pie de la Cruz i CEIP Lluís Vives de Puçol.

En esta tercera edició, ha augmentat el nombre de participants, arribant a ser més de 900 alumnes. Durant estes visites, es van entregar els premis als estudiants destacats en les seues categories, reconeixent així l'esforç i la creativitat de les seues propostes i idees per a fer de les seues escoles llocs més verds.

Guanyadors del Concurs

En la Categoria Infantil, el primer premi va ser atorgat a Natalia Alba Alba del Col·legi Públic Tomás Albert, mentre que el segon premi va recaure en Bruno Gómez Portalés del Col·legi Virgen al Pie de la Cruz.

Per al Primer Cicle de Primària, Gema Gallello del Col·legi públic Lluís Vives va obtindre el primer lloc, seguida per Saúl Caballer, també del Col·legi Lluís Vives, qui va aconseguir el segon lloc.

En el Segon Cicle de Primària, Adrià Dolz Caufiel del Col·legi Públic Tomás Albert es va emportar el primer lloc, i Giulia Llombard Oltra, del mateix col·legi, va ser guardonada amb el segon lloc.

Finalment, en el Tercer Cicle de Primària, el primer lloc va ser per a Julia Eres Chacón del Col·legi El Castell, i el segon lloc va ser atorgat a Adrià Moncada Calderer del Col·legi Virgen al Pie de la Cruz.

El concurs d'enguany va convidar l'alumnat a proposar idees i mesures per a transformar els seus col·legis en llocs més sostenibles i verds, reflectint la importància d'un compromís diari amb el medi ambient.

Declaració institucional

A més d'estes activitats, la Mancomunitat ha reafirmat el seu compromís amb la protecció del medi ambient. La setmana passada, el ple va aprovar la Declaració Institucional de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) sobre el Dia del Medi Ambient. Esta declaració subratlla la urgència de restaurar ecosistemes, enfrontar els desafiaments globals i promoure una gestió sostenible dels recursos, amb l'objectiu de frenar el canvi climàtic i assegurar un futur més verd per a les pròximes generacions.

El president de la Mancomunitat L'Horta Nord, Fran López, agraïx a les escoles i alumnat participant la dedicació per a crear un entorn més sostenible. "El planeta necessita no sols una escola més verda, també unes generacions més conscienciades amb el medi ambient i amb cuidar el món en el qual vivim. Potenciar estes idees des de la infància són les llavors que plantem hui perquè un món millor brot en el futur. Veient les propostes que han realitzat per a este concurs, estic segur que així serà", ha declarat.

Destacats