‘Valencianes per la igualtat’ arriba a Foios

L'exposició urbana es pot gaudir del 8 al 18 de gener al pati de la Casa dels Artillers

Guardar

Exposició 'Valencianes per la Igualtat'. Imatge: Caixa Popular
Exposició 'Valencianes per la Igualtat'. Imatge: Caixa Popular

Foios acull des d'aquest dilluns la mostra urbana que reivindica l'equitat de gènere 'Valencianes per la igualtat'. La iniciativa de Caixa Popular Dona, que ja ha recorregut gran part del territori valencià, arriba per primera vegada al municipi de l'Horta Nord del 8 al 18 de gener al pati de la Casa dels Artillers.

Es tracta d'una exposició itinerant formada per sis figures de dona vestides amb indumentària tradicional valenciana que, a través de les seues manteletes, llancen missatges i propòsits a favor de la igualtat de gènere. Estan creades per les artistes falleres María José i Pilar Luna, amb l'impuls de Caixa Popular.

"A Foios treballem per la igualtat de gènere cada dia de l'any i ens sembla molt interessant reflexionar sobre el feminisme a través de l'art. L'atractiu d'aquestes escultures, de 2 metres i entre 100 i 150 quilos, és un bon canal perquè totes les generacions reflexionem sobre què podem fer per a avançar en aquesta lluita", ha explicat Juan Antonio Pacha, regidor d'Igualtat.

Destacats