Keke Vilabelda guanya el VI Certamen de Pintura de Foios

Guardar

Obras finalistas del VI Concurso de Pintura de Foios
Obras finalistas del VI Concurso de Pintura de Foios

El jurat del Certamen de Pintura de Foios 2023 ha nomenat aquest divendres l'artista Keke Vilabelda guanyador de la seua VI edició. Una convocatòria de rècord de participació que exposa les 18 obres finalistes a la sala d'exposicions Fernando Barrachina fins al 15 de desembre.

"El Certamen de Pintura, organitzat al costat del Cercle d'Art de Foios, s'ha consolidat amb èxit en aquesta edició, amb 101 artistes i un talent que ha fet molt difícil la decisió del jurat", ha valorat l'alcalde i regidor de Cultura de Foios, Sergi Ruiz.

En concret, el jurat d'aquesta edició ha estat format per artistes plàstics professionals de llarga trajectòria i presència local, com és el cas de Ximo Amigó, que ha exposat de manera individual i grupal en nombroses sales de tot el país; Rubén Tortosa, professor, investigador i artista internacional; Ferran Capilla, artista amb un gran nombre d'exposicions per tot el país; i Hortensia Román, artista plàstica i professora en el Cercle d'Art de Foios.

De les 101 obres presentades, el jurat ha seleccionat 18 en aquesta última edició i ha atorgat el primer premi a 'Cracking layers' de Keke Vilabelda (València, 1986), amb gran trajectòria a nivell internacional, exposant en centres culturals del Perú, Mèxic, Polònia, Austràlia o Colòmbia, entre altres. L'artista, que explora el paisatge urbà amb la seua obra, ha rebut així els 3.000 euros del guardó.

Així mateix, el jurat ha atorgat tres mencions especials per a Alexis Hernández, per la seua obra 'El soldadito'; a Carolina Valls, per 'Shibui 10'; i a Rafa del Corral per 'Umbra y penumbra'.

Aquestes quatre obres i la resta de les seleccionades es poden gaudir a la sala d'exposicions Fernando Barrachina de Foios de l'1 al 15 de desembre.

 

 

Destacats