Foios reduirà la factura de la llum al poliesportiu amb una nova subvenció de l’IVACE

Guardar

Plaques al poliesportiu de Foios
Plaques al poliesportiu de Foios

L'Ajuntament de Foios fa un pas més cap a la suficiència elèctrica als espais municipals de la mà de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i continuarà la seua aposta per les instal·lacions de generació d'energia elèctrica mitjançant fonts renovables.

Després de les instal·lacions solars per a l’autoconsum de l’antic escorxador i la Llar de la música executades enguany, l’IVACE, depenent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana, ha concedit una nova subvenció que permetrà una nova inversió de 88.000 euros al poliesportiu.

La inversió es destinarà a l'ampliació de la instal·lació fotovoltaica del poliesportiu i a posar bateries per a reduir encara més la dependència energètica i la factura de la llum. La nova instal·lació se suma així als 30 kW de plaques ja existents sobre els vestidors de la piscina i a la substitució del gas dels vestidors de la piscina i del futbol per aerotèrmia que s’està executant en aquests moments.

En els últims anys, el consistori ha impulsat diverses accions per a caminar cap a l'autoconsum elèctric i apostar per les renovables, com la posada en marxa de la primera Comunitat Energètica Local (CEL) en el sostre del CEIP Rei En Jaume, plaques solars en tots els edificis municipals, o la substitució a tecnologia LED de tot l’enllumenat del poble per a reduir substancialment el consum elèctric, la factura del qual s’ha incrementat notablement en els últims temps.

"Per a l'equip de govern de Foios és fonamental continuar reduint la factura de la llum, per destinar eixos recursos a altres necessitats, avançar en la sobirania energètica i la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle”, ha explicat l'alcalde, Sergi Ruiz.

Destacats