Foios planta cara a la LGTBIfobia en l'esport

La Regidoria d'Esports i la de Polítiques LGTBI+ organitzen una taula redona amb esportistes per a conscienciar

Guardar

Cartell xarrada LGTBIfòbia
Cartell xarrada LGTBIfòbia

La Regidoria d'Esports i la de Polítiques LGTBI+ de Foios planten cara a la LGTBI-fòbia en l'àmbit esportiu amb una taula redona a càrrec d'esportistes. Una iniciativa que se celebra per primera vegada en el municipi i que tindrà lloc el pròxim 19 de febrer, Dia contra la LGTBI-fòbia en l'esport. 

Foios comptarà així amb una xarrada a càrrec del taekwondista Damián López, 1° en el rànquing del World Taekwondo LGTBI+; Alicia Serena, jugadora i entrenadora de clubs de bàsquet; Marta Sans, futbolista; i Xoel Gómez, patinador artístic i entrenador.

Els quatre compartiran la seua experiència i conscienciaran al públic sobre tots els atacs, rebuig o prejuís amb els quals s'estigmatitza al col·lectiu en els diferents àmbits de l'esport, tant a nivell professional com amateur. 

“Tots ells compartixen la passió per l'esport, però també l'activisme per a posar fi a qualsevol discriminació per l'orientació o identitat sexual d'esportistes. Un repte al qual hem de plantar cara units i unides”, ha assenyalat la regidora d'Esports, Emma García. 

Juan Antonio Pacha, regidor de Polítiques LGTBI+, ha animat tant a la ciutadania com a esportistes a títol individual i a clubs a assistir, “ja que trobaran un espai de reflexió, però també d'aprenentatge, per a identificar conductes discriminatòries i poder actuar per a combatre-les”. 

La xarra-col·loqui serà dilluns que ve, 19 de febrer, a les 19.00 hores en el Poliesportiu municipal.

 

Destacats