Foios obri una nova convocatòria d'Escènia

Guardar

Escènia 2023 (Lacuina Visual)
Escènia 2023 (Lacuina Visual)

La regidoria de Cultura ha obert la convocatòria per a la XXII edició d'Escènia, la mostra de teatre emergent de Foios. Així, el termini per a presentar els projectes ja està obert fins al pròxim 10 d'abril de 2024.

L'únic requisit per a participar és ser un grup de teatre o companyia teatral emergent – es considera emergent tindre un màxim de tres anys de trajectòria professional – i disposar d'un espectacle escènic destinat a un públic jove/adult. No es podran presentar companyies premiades en l'última edició d'Escènia, com en els anys anteriors.

Si es compleix amb aquests requisits, el següent pas serà emplenar la sol·licitud, disponible en la web de l'Ajuntament, i adjuntar la fitxa artística i les necessitats tècniques de l'obra, el currículum de la companyia, material fotogràfic per a la seua difusió, l'enllaç amb la gravació audiovisual de l'espectacle complet i un dossier de premsa.

De tots els projectes presentats, l'Ajuntament de Foios seleccionarà els quatre que conformaran la nova edició tenint en compte aspectes com l'escenografia i el vestuari, la il·luminació i espai escènic, el text i valor artístic, la direcció i la interpretació. La comissió de selecció la conformarà un grup representatiu d'espectadors, membres del Consell Municipal de Cultura, membres de l'escola de teatre i professionals del sector.

Els quatre espectacles que conformaran la Mostra d'enguany, podran optar als següents premis: Primer Premi, atorgat pel jurat, que estarà dotat amb un màxim de 4.000 €; el Segon Premi serà de 3.500 €; el Tercer Premi de 3.000 €; i el Quart Premi de 2.500 €. Aquests tres últims dependran de les votacions del públic assistent a la mostra.

Sergi Ruiz, alcalde i regidor de Cultura, ha animat a les companyies a presentar les seues propostes a Escènia, "una de les cites ineludibles en l'agenda cultural no sols de Foios, sinó del mateix sector de les arts escèniques valencianes". Així, ha anunciat que Escènia 2024 tornarà a la Casa dels Artillers del 3 al 13 de juliol.

Destacats