Foios liquida el pressupost de 2023 amb un romanent d'1 milió d'euros

Guardar

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Foios
Imatge de la façana de l'Ajuntament de Foios

L'Ajuntament de Foios ha donat a conéixer aquest dijous en el Ple municipal la liquidació del pressupost de l'any 2023, que s'ha saldat amb un romanent de tresoreria d'1.003.000 euros, que el govern destinarà especialment a noves inversions. Es tracta d'un dels romanents més alts de la història del consistori, concretament el segon més elevat des de 2015.

Respecte al destí del romanent de tresoreria, en el mateix ple de març s'han aprovat diverses modificacions i suplements de crèdit pel total del milió d'euros de la liquidació.

Una bona part de les noves partides va destinada a cobrir la part municipal d'inversions subvencionades, com la millora i implantació d'un carril bici en el camí de la Mar o la remodelació de la planta baixa de l'antic Escorxador, 50.000 euros més per a projectes de participació ciutadana, accions en les instal·lacions esportives com la reforma dels frontons, o els 90.000 euros per a cobrir l'aportació municipal dels 370.000 euros sol·licitats a l'IVACE per a les àrees industrials.

Hi ha també altres suplements de crèdit en partides de serveis que s'han de licitar en breu i per als quals està previst un augment del seu cost, com els 40.000 euros addicionals per al servei de neteja d'edificis o els 40.000 de més per a l'Escola Matinera.

El regidor d'Hisenda, Marc Jiménez, s'ha felicitat "pel magnífic resultat de la liquidació del pressupost de 2023, la qual cosa confirma la bona senda econòmica que Foios manté des de 2015".

Preguntat per la liquidació, l'alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha afegit que "el bon resultat és el millor exemple dels 10 anys d'estabilitat econòmica que tenim des de 2015, fruit d'un govern que pren decisions equilibrades i que està atent a les necessitats del veïnat".

Destacats