Foios inaugura amb èxit el seu Espai Jove

L'Antic Escorxador se situa com a punt de trobada juvenil amb tres sales per a estudiar i gaudir d'oci saludable

Guardar

Inauguració Espai Jove de Foios
Inauguració Espai Jove de Foios

L'Espai Jove de Foios ja és una realitat. Divendres passat, l'àrea de Joventut de la localitat de l'Horta Nord va celebrar la seua inauguració en l'Antic Escorxador amb una festa de gran èxit que va reunir desenes de persones en el nou espai de trobada per als i les joves del municipi.

La Xaranga Els Barrejats va fer el tret d'eixida a la festa amb un recorregut des de l'Albereda fins a l'Antic Escorxador, on joves i familiars van gaudir d'un berenar. A continuació, van participar en un concurs de còctels saludables sense alcohol.

Les partides de ping-pong, de futbolí, el tir amb arc, un taller de dansa urbana i la música de Dj Hip Hop van omplir d'ambient l'Espai Jove en el seu primer dia de portes obertes per a mostrar no sols el tipus d'agenda d'oci saludable que proposa, sinó també la versatilitat de l'espai.

"Hem aconseguit recuperar l'Antic Escorxador per a adaptar-ho als reptes del nostre municipi i l'acollida de l'Espai Jove és un clar exemple. A partir d'ara, la joventut tindrà un espai exclusiu per a cobrir les necessitats del seu dia a dia, com preparar exàmens, assajar, gaudir d'activitats divertides i interessants al costat de casa, o simplement quedar amb amics i amigues per a passar l'estona", ha celebrat Paco Serrano, regidor de Joventut.

Oci, estudi i formació

L'Espai Jove de l'Ajuntament de Foios es distribueix en tres sales de l'Antic Escorxador. D'una banda, ja es va inaugurar una sala d'estudi, amb taules amb endolls i USB per a carregar portàtils, tauletes i diferents aparells electrònics, a més de fibra òptica i una correcta il·luminació i climatització. Aquesta sala té accés independent, per la qual cosa quan l'Espai Jove estiga tancat, es podrà accedir mitjançant una targeta criptogràfica personalitzada.

A això se suma una sala d'oci i streaming. En aquest cas, es diferencien tres àrees: una destinada a l'audiovisual dotada d'un croma i focus per a la realització de vídeos o streaming per a les xarxes socials; una zona de jocs de taula, ping-pong, futbolí, etc.; i una àrea de treball per a reunions.

Finalment, l'Espai Jove de Foios també compta amb una aula polivalent on s'impartiran les diferents formacions i tallers de l'àrea de Joventut, amb l'objectiu de combinar el vessant d'oci amb la formació de qualitat per a la joventut local.

Des d'aquest mateix mes d'octubre, l'espai s'omplirà d'activitats i agenda pròpia que s'anunciaran a través de les xarxes socials i la resta de canals oficials de comunicació, com un Escape Room de Zombis organitzat per la Mancomunitat del Carraixet per a dijous que ve 26 d'octubre a les 17.30 hores.

Destacats