Foios fusiona cultura, tradició i gastronomia en la seua Festa d’Hivern

Aquest cap de setmana se celebra la Festa d’Hivern de Foios, en honor a la Mare de Déu del Patrocini

Guardar

Calderes de la Festa d'Hivern de Foios
Calderes de la Festa d'Hivern de Foios

Foios viurà amb especial intensitat aquest cap de setmana amb la celebració de la seua Festa d'Hivern en honor a la Mare de Déu del Patrocini. Com cada segon cap de setmana de novembre, els veïns i veïnes, clavaris, quints i associacions culturals es bolquen en totes les activitats, que combinaran cultura, tradició i gastronomia el dia 11 i 12.

La regidora de Festes de Foios, Mari Carmen Cabo, ha explicat que "aquest cap de setmana tornem a reunir-nos en aquestes festes tan especials per a nosaltres, amb actes multitudinaris com les calderes, el sopar de pa i porta o la processó en honor a la patrona. Anime a totes i tots a participar, perquè hi haurà activitats per a tota la família".

Així, el dissabte 11 de novembre de 18.00 a 20.30 hores es podrà gaudir d'una fira de jocs tradicionals infantils; a les 20.00 hores hi haurà una mostra de danses populars a càrrec del Grup de Danses de Foios i l'Associació de Música Tradicional Pepe Palau; i a les 20.45 hores començaran les tradicionals 'albaes' a càrrec de Voro de Paterna, Xavier de Bétera i La Maria, acompanyats per l'Associació de Música Tradicional Pepe Palau.

A la nit continuarà l'activitat i de 20.30 a 23.00 hores l'Albereda acollirà el multitudinari sopar de pa i porta, amb un concert d'Andercovers de 23.30 a 01.30 hores per a posar el punt musical a la primera nit.

El diumenge començarà a les 06.00 hores amb la diana i posterior xocolatà en la plaça del Poble; a les 12.00 hores serà la solemne missa en honor a la Mare de Déu del Patrocini cantada pel cor parroquial; i a les 14.00 hores els veïns i veïnes de Foios es congregaran en el pàrquing del sector sud per al repartiment de caldera.

A les 18.00 hores serà la tradicional cercavila a càrrec de la Banda de Música del CAM Santa Cecília de Foios i a les 19.00 hores començarà la solemne processó en honor a la patrona per l'itinerari de costum, acompanyada per la Banda de Música del CAM Santa Cecília i l'Associació de Música Tradicional Pepe Palau.

En finalitzar es dispararà un castell de fi de festa que iniciarà el compte arrere per a la Festa d'Hivern en honor a la Mare de Déu del Patrocini de 2024.

El programa ha sigut confeccionat per la regidoria de Festes en col·laboració amb el Cercle d'Art de Foios, els Clavaris del Patrocini de 2024, el Grup de Danses de Foios, l'Associació de Música Tradicional Pepe Palau, els Quints del 2023-2024 i la Banda de Música del CAM Santa Cecília de Foios, als qui Cabo ha agraït la seua participació.

Destacats