Foios finalitza les obres de modernització del Molí i la Jutera

Guardar

Vorera ciclopeatonal al polígon del Molí de Foios
Vorera ciclopeatonal al polígon del Molí de Foios

L'Ajuntament de Foios ha finalitzat les obres de modernització del polígon del Molí i la Jutera. Les actuacions han consistit, principalment, en la implantació d’una vorera ciclopeatonal, la instal·lació d’una àrea de cal·listènia, la creació de voreres més amples i el reasfaltat i la millora de la senyalització viària, accions que serveixen per a millorar les condicions d’aquests espais clau per al desenvolupament del municipi.

Aquestes obres han tornat a comptar amb una important inversió de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i del mateix consistori, que, en els últims quatre anys, ascendeix ja a més d'1,2 milions d'euros.

L'alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha valorat el treball conjunt entre l'Ajuntament i la Generalitat per a dotar de condicions els dos polígons: "Amb aquest projecte de modernització millorem la seguretat de la zona i connectem de manera còmoda i sostenible el nucli urbà i els polígons, que no poden quedar a esquena de la zona residencial. Hem de tindre present que les dos àrees industrials són entrades al municipi i han d’estar plenament integrades en l’entorn urbà".

Així, en el polígon del Molí s'ha connectat el carril de ciclovianants que transcorre des de l'avinguda de Barcelona fins a la zona residencial per a facilitar el desplaçament sostenible entre la zona industrial i el nucli urbà. Aquest espai, a més, s'ha renaturalitzat amb la separació de la vorera i el carril de ciclovianants a través d'un espai lineal amb plantes i arbustos.

A això se suma el reasfaltat de les zones més deteriorades, la renovació de l'enllumenat amb tecnologia led, la millora de la senyalització viària i la creació d'una instal·lació de cal·listènia per a joves.

Respecte a la Jutera, s'ha ampliat la vorera del marge nord del carrer Vicente Ruiz El Soro. Aquesta actuació ha permés desplaçar els arbres i repavimentar la calçada deteriorada.

A més, s'ha renovat la xarxa d'aigua potable amb la substitució de la xarxa de fibrociment per conduccions de fossa dúctil i s'ha millorat tant la senyalització viària vertical com l'horitzontal.

Destacats