Foios comença els seus dies grans de les Falles de 2024

Guardar

Crida 2024 Foios
Crida 2024 Foios

Foios comença la seua setmana gran de les Falles de 2024 amb un programa organitzat per Junta Local Fallera (JLF) al qual se suma el propi de les tres comissions. Com cada any, del 15 al 19 de març el municipi celebrarà aquestes festes declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat, després de la celebració d'actes multitudinaris com l'Exaltació, la Crida o la Cavalcada de l'Humor.

Aquest mateix dijous serà la Nit de la Plantà per a la Falla Màrtirs i Adjacents, Avinguda-Plaça Rei En Jaume i La Comunitat, que inundaran així d'enginy i gràcia els carrers de Foios amb els seus monuments majors i infantils.

Després del muntatge, cada comissió començarà la seua setmana gran de falles en les seues respectives carpes i casals i ompliran d'ambient Foios. La Falla La Comunitat, per exemple, realitzarà despertaes pels carrers del barri el diumenge 17 i dilluns 18; Avinguda-Plaça Rei En Jaume ho farà el 18 i 19 i comptarà amb l'orquestra Los del Garaje el dissabte 16; i Màrtirs i Adjacents gaudirà, entre altres actes, del III Festival Xarangues en Falles amb Els Barrejats i La Txaranga el 18.

Els actes que reuneixen a les tres falles arriben de la mà de JLF. El dilluns 18 a les 17.30 hores serà l'Ofrena, que partirà del carrer Delma i recorrerà els carrers Cervantes, plaça La Creu, Manuel Martínez, Dr. Millán i plaça del Poble.

El dissabte 19 a les 12.00 hores començarà la Missa en Honor a San José, i en finalitzar es dispararà una mascletà en la plaça del Poble. I a partir de les 22.30 hores s'acomiadaran les Falles de 2024 amb la tradicional Cremà, començant pels monuments infantils.

El regidor de Falles, Ferran Bartual, ha explicat que es reforçarà el dispositiu de neteja i de seguretat per a garantir la convivència entre les comissions i els veïns i veïnes i ha apel·lat a la responsabilitat individual i al respecte perquè tots i totes gaudisquen de les festes.

"Els desitge unes felices falles a les comissions i als seus càrrecs i, com no, agrair-los la seua col·laboració amb la regidoria de Falles i la Junta Local Fallera, que han fet possible viure un any més aquestes festes amb molta il·lusió", ha afegit.

Destacats