Foios aprova un conveni de col·laboració amb Meliana i la Mancomunitat del Carraixet per a donar suport a la UPCCA

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives pretén evitar el consum de drogues i altres consultes addictives i aquells comportaments nocius per a la salut que hi deriven

Guardar

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Foios
Imatge de la façana de l'Ajuntament de Foios

L'Ajuntament de Foios ha aprovat un conveni marc de col·laboració amb l'Ajuntament de Meliana i la Mancomunitat del Carraixet per a garantir el bon funcionament i sosteniment de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA). Aquest acord va ser aprovat en el ple municipal que va tindre lloc el dijous 25 de gener.

"Des de l'Ajuntament estem convençuts que la prevenció és essencial i apostem per ella aprovant en el ple aquest conveni, per a fomentar els hàbits de vida saludable i previndre els riscos de consumir drogues i d’altres conductes addictives”, ha destacat la regidora de Serveis Socials Inclusius, Mari Carmen Cabo.

En concret, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives té un doble objectiu. D'una banda, reduir o evitar el consum de drogues, tant legals com il·legals, i també altres conductes nocives com l'addicció als dispositius mòbils, les xarxes socials o el joc.

I, d'altra banda, aquesta unitat també busca promoure hàbits de vida saludable i potenciar una cultura de la salut basada en el rebuig a l'ús de drogues o altres accions que puguen causar addicció.

Acció preventiva i assistencial en tres àmbits

La UPCCA desenvolupa la seua activitat de prevenció en tres àmbits diferents: l'escolar, el familiar i el comunitari. En l'àmbit escolar, el treball d'aquesta unitat es tradueix en xarrades formatives i informatives a l'alumnat de Primària, Secundària i Batxillerat; així com orientació i assessorament al personal docent.

En l'àmbit familiar, es realitzen xarrades, tallers formatius i atenció individualitzada a pares i mares. Així mateix, desenvolupa activitats de sensibilització i promoció de la salut en tots els àmbits i també dirigides a la població general.

Destacats