Foios aborda la reforma final de l’Antic Escorxador

Guardar

Espai Jove de Foios, a l'antic Escorxador
Espai Jove de Foios, a l'antic Escorxador

Les obres de l'Antic Escorxador de Foios continuen avançant. Després de l'adaptació de la part superior de l'edifici per a acollir l'Espai Jove, la instal·lació de plaques fotovoltaiques i altres actuacions de millora i eficiència energètica, l'Ajuntament ja disposa del projecte de reforma de la planta baixa.

Aquesta reforma compta amb una inversió de 200.000 euros, provinents dels fons propis del consistori, i adaptarà l'edifici per a albergar serveis generals de l'Ajuntament que milloraran l'atenció ciutadana.

"Aquestes obres duraran diversos mesos i finalitzaran el projecte de recuperació de l'Antic Escorxador per a adaptar-lo a les necessitats i reptes del Foios del segle XXI", ha assenyalat l'alcalde, Sergi Ruiz, que ha recordat que "aquest edifici centenari, catalogat com a Bé de Rellevància Local, mai s'havia tingut en consideració, però aquest equip de govern tenia clar l'objectiu de posar-lo en valor i fer-lo útil".

L'Antic Escorxador s'ha convertit en un espai ple de vida, especialment per a la joventut de Foios. Amb les diferents actuacions impulsades en els últims anys, actualment compta amb una Sala d'Estudi i aula polivalent i acull l'Espai Jove, dotant a l'alumnat d'un lloc per a estudiar, reunir-se o assajar.

També és seu de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local, de l'Oficina de Consum, de la de Fons Europeus i del despatx de l'Associació de Comerciants de Foios.

A més, amb la inversió provinent de Fons Europeus, de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) i del mateix Ajuntament, l'Escorxador és hui un edifici eficient energèticament gràcies a les plaques fotovoltaiques instal·lades en la seua coberta, les obres d'aïllament de les cobertes o el canvi de finestres i tancaments.

Destacats