Cultura i gastronomia es donen la mà a Foios per a celebrar el 9 d'Octubre

Foios celebra enguany la XXV edició de la Setmana Cultural del 9 d'Octubre

Guardar

Plaça Rei En Jaume de Foios
Plaça Rei En Jaume de Foios

El 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, se celebra amb intensitat en els municipis valencians. I Foios ho farà amb cultura, gastronomia i trobades culturals durant tota la setmana prèvia. Un ampli programa que s'emmarca, a més, en la celebració del XXV aniversari de la Setmana Cultural del 9 d'Octubre.

L'alcalde de la localitat de l'Horta Nord, Sergi Ruiz, ha assenyalat que aquesta Setmana Cultural "té com a objectiu situar a Foios com a model cultural de l'Horta" any rere any i ha agraït la implicació de les associacions locals per fer possible aquesta setmana que ja compta amb 25 anys.

En concret, tal com ha explicat l'Ajuntament de Foios, el programa està organitzat per l'Associació de Dones de Foios, CAM Santa Cecilia, Cercle d'Art de Foios, el Consell Municipal de Cultura, el Club Ciclista de Foios, els Festers del Patrocini del 2024, Foios Escola de Teatre, l'Associació de Música Tradicional Pepe Alabau i la Parròquia de l'Assumpció, en col·laboració amb la regidoria d'Esports, Festes i Joventut.

Després de l'inici diumenge passat 1 d'octubre amb la celebració del Dia de la Bici, on van participar més de 400 persones, aquesta setmana la localitat s'ha omplit de cultura a través d'exposicions i teatre.

Dia de la Bici a Foios
Dia de la Bici a Foios

Actes del pont

Així, aquests són els actes previstos per a aquest cap de setmana i pròxim dilluns, 9 d'Octubre, quan Foios es bolque en la celebració del 9 d'Octubre.

Aquest dijous 5 d'octubre el públic gaudirà d'un concert a càrrec de la Banda Simfònica Municipal de València a les 20.00 hores en l'Auditori CAM Santa Cecília, sota la batuta del director Miquel Rodrigo Tamarit.

Per al divendres 6, Foios Escola de Teatre (FET) posa en escena 'El Florido pensil' a les 20.00 hores a la Casa de la Cultura, amb Teresa Álvarez, Ana Arocas, Vanessa López, Elena Ruiz, María Ruiz i Olga Tarragó sobre les taules; i Amparo Vayá com a directora.

I per al dissabte 7, es podrà gaudir d'unes vistes úniques des del campanar de l'Església Parroquial de Foios, amb pujades entre les 12.00 i les 14.00 hores, gràcies als Festers del Patrocini 2024. A més, a les 19.00 hores la gastronomia serà protagonista a la Casa de Cultura i Albereda amb la XXIII Mostra dels Nostres Menjars a càrrec de l'Associació de Dones de Foios, en benefici d'Aspanión.

El diumenge 8 d'octubre, Foios es vestirà de gala per a l'acte de lliurament del Premi Foios Cultural 2023 al Cercle d'Art, una de les associacions deganes del poble. Un acte organitzat pel Consell Municipal de Cultura que tindrà lloc a les 18.00 hores a la Casa de Cultura i Albereda. A les 22.30 hores, la plaça del Poble s'inundarà de pólvora amb un correfoc a càrrec de la Colla de Dimonis de Massalfassar, acompanyats per l'Associació de Música Tradicional Pepe Palau.

El dilluns 9 d'Octubre els veïns i veïnes celebraran el Dia de la Comunitat Valenciana amb diversos actes. A les 08.00 hores serà la Diana d'Anunci de la Festa; de 10.00 a 13.00 hores serà la Cagà del Mans al carrer Barons d'Alcalahí; a les 12.00 hores serà la Jove Muixeranga de València des del parc Rei En Jaume fins a la plaça; i a les 14.00 hores la plaça de l'Albereda acollirà el Dia de les Paelles, que es cuinaran en el sector sud. A les 18.00 hores, la plaça del Poble s'omplirà de música amb 'La metro', un tribut als grans grups del pop i rock per a acomiadar el programa festiu.

Destacats