El puchenco Juan de Jesús López, seleccionat per a la Ruta Quetzal del Puig

Juntament amb altres 149 joves del país realitzarà l'Expedició Translatio, que rememorarà l'últim viatge de l'apòstol Santiago per Galícia i Portugal durant 10 dies

Guardar

Participants de la Ruta Quetzal
Participants de la Ruta Quetzal

Juan de Jesús López, veí i estudiant de l'I.E.S. del Puig, ha sigut seleccionat per a participar en la Ruta Quetzal 2022, en la qual prendran part un total de 150 joves d'entre 16 i 17 anys que cursen els seus estudis a Espanya.

A través d'un rigorós procés de selecció, els expedicionaris són triats entre els millors estudiants de cada país, de les 150 notes mitjanes més altes enviades pels concursants. L'alcaldessa del Puig, Luisa Salvador, ha declarat que "estem orgullosos que un alumne del nostre municipi haja aconseguit aquest extraordinari assoliment, aconseguit amb molt d'esforç i dedicació, i que la seua recompensa és un viatge extraordinari, que segur no oblidarà en la vida".

Expedició Translatio

Enguany la Ruta Quetzal proposa rememorar la història de l'apòstol Santiago, que a més coincideix amb l'Any Sant Jacobeo 2022. Per això, els 150 joves seleccionats recorreran durant deu dies, des del 16 fins al 26 de juliol, els escenaris que van ser testimonis del seu últim viatge. Es tracta d'una expedició coneguda com a "Expedició Translatio" i que transcorrerà pel Nord de Portugal i Galícia.

Una ruta amb història

Com es recordarà, la Ruta Quetzal va ser creada per Miguel de la Quadra-Salcedo com un "programa d'estudis i aventura" amb la finalitat de consolidar entre la joventut els fonaments de la Comunitat Iberoamericana de Nacions entre tots els països de parla hispana, inclosos Brasil i Portugal.

Després de 31 edicions en les quals la ruta ha recorregut Amèrica i Europa, ja són més de 10.000 joves procedents de prop de 60 països d'Europa, Amèrica i altres relacionats amb la història d'Espanya com el Marroc, Guinea Equatorial o Filipines, els que han participat en aquest programa.

En definitiva, es tracta d'un viatge d'estudis que aprofundeix en els coneixements històrics i en el qual els joves que participen en aquesta iniciativa conviuen i adquireixen un enriquiment intel·lectual i humà de cara a potenciar les seues relacions personals futures.

Destacats