Dimarts que ve 28 de gener es commemora el Dia del Bibliobús una efemèride iniciativa de l'Associació professional espanyola independent per a la defensa i la difusió dels serveis bibliotecaris mòbils (ACLEBIM ), juntament amb la Federació Espanyola de Societats d'Arxivística, Biblioteconomia, Documentació i Museística (FESABID ).
El bibliobús, tal com el seu nom indica, és un autobús de grans dimensions, recondicionat com a biblioteca pública l'objectiu de la qual és acostar la lectura de llibres i revistes, materials audiovisuals i fins i tot punts d'accés a internet a zones perifèriques, rurals o de difícil accés que no compten entre les seues instal·lacions locals amb un edifici permanent de biblioteca pública.
Per a mostrar la gran labor cultural i social que fan estos Bibliobuses, perquè coneguen com funcionen i perquè siguen conscients de la importància de comptar amb punts de lectura o de préstec de llibres en els municipis, les i els usuaris de la Biblioteca Infantil podran gaudir d'una divertida animació lectora el mateix dia 28 de gener a les 18.00 hores en la mateixa biblioteca.
L'activitat començarà amb una xicoteta introducció sobre el dia en què es podran veure una selecció de vídeos curts sobre els tipus de biblioteques que existixen en diferents punts del país. Després d'estos, també es visualitzaran fotos del Biblioparque de Burjassot que, en determinats moments de l'any, també visita els barris del municipi per a donar a conéixer el servei.
Després d'esta primera part, hi haurà una connexió online amb Roberto Soto Arraz, President de l'Associació de Professionals de Biblioteques Mòbils (ACLEBIM) qui, a través de fotografies, explicarà la labor habitual que es fa en un bibliobús i les xiquetes i els xiquets podran preguntar-li també el que desitgen.
Per a finalitzar l'activitat es realitzarà la lectura del conte "El bibliobús d'Alce" i es proposarà als participants que dibuixen un bibliobús, canvien el que vulguen d'ell o el porten on desitgen. Així mateix, podran realitzar una redacció si ací ho desitgen.
Roberto Soto Arranz està lligat des de 1991 als Bibliobuses de Lleó, primer com a encarregat de bibliobús, i des de 2007 com a Cap de Secció de Coordinació de Biblioteques en la Diputació de Lleó. Responsable de la secció de Bibliobuses en la revista "La meua Biblioteca", és també col·laborador en el blog col·lectiu Biblogtecarios i coordinador del grup de treball d'Especial Atenció al Medi rural del Ministeri de Cultura i Esport.
Sota la seua gestió, les entitats de les quals s'ocupa han aconseguit diferents reconeixements, com el Premi Nacional al Foment de la Lectura (ACLEBIM), el reconeixement al millor servei digital en biblioteques públiques de poblacions inferiors als 5.000 habitants del Ministeri de Cultura (App "Bibliobuses de Lleó"), o el Premi REBIUN al Pla de Modernització dels Bibliobuses de Lleó.
Les biblioteques mòbils, ja siguen en forma d'autobús, a les platges, als parcs, en el metre… són agents dinamitzadors de la cultura, el coneixement, la cooperació i l'animació a la lectura en les zones rurals més xicotetes i aquelles allunyades dels nuclis urbans.