Almassera instal·la plaques solars en el centre cultural

Guardar

Almassera instal·la plaques solars a l'ajuntament
Almassera instal·la plaques solars a l'ajuntament

L'Ajuntament d'Almàssera ha iniciat les obres de la instal·lació solar fotovoltaica de 22 kwp connectada a la xarxa de BT en la teulada del centre cultural del municipi que proveirà d'energia neta i renovable a diferents edificis municipals com són el mateix Ajuntament, el centre cultural, la biblioteca municipal i els punts de càrrega de vehicles elèctrics.

Està previst col·locar 36 plaques solars que permetran l'autoconsum elèctric de les citades instal·lacions i el sobrant s'abocarà a la xarxa de l'empresa distribuïdora pel que la modalitat triada per a esta instal·lació serà la de subministrament amb autoconsum amb excedents.

Esta actuació suposarà per al consistori un abaratiment en la factura de la llum corresponent als edificis municipals. La instal·lació produirà 34.327 kwh a l'any i suposarà un estalvi del 36,90% en la potència consumida de la factura. També s'instal·laran 4 bateries de 5 kW per a emmagatzemar l'energia sobrant que reduirà la factura d'altres punts de consum del municipi.

La inversió serà finançada al 100% per la Diputació de València i tindrà un cost total de 47.070,04 €

Emilio J. Belencoso, alcalde d'Almàssera considera esta actuació molt encertada per al consistori perquè "reduirem la factura de la llum dels edificis municipals podent destinar els diners que ens estalviem en altres partides que repercutisquen més directament en els ciutadans i amb la instal·lació dels panells solars contribuirem al desenvolupament sostenible del planeta perquè l'energia elèctrica que generen és inesgotable i no contamina".

Destacats