Finalitza amb èxit la rehabilitació energètica del primer edifici d'Alboraia amb fons Next Generation

Els veïns ja gaudeixen d'un edifici aïllat tèrmicament en la seua façana i amb major rendiment energètic, la qual cosa els permet estalviar en la seua factura energètica

Guardar

En l'imatge apareix el primer edifici d'Alboraia amb fons Next Generation
En l'imatge apareix el primer edifici d'Alboraia amb fons Next Generation

Les ajudes europees Next Generation comencen a ser una realitat en el municipi d'Alboraia, on s'han finalitzat amb èxit les obres de rehabilitació energètica de l'edifici del Carrer Sant Vicent Ferrer, en el nucli tradicional. Les actuacions han tingut com a objectiu millorar el rendiment energètic de l'edifici, revalorant l'habitatge i incidint de forma significativa en el confort i l'estalvi de les famílies.

Les ajudes Next Generation han cobert gran part del cost de les obres (fins a un 80%), ja que s'han complit amb els estàndards de millora energètica establits. D'aquesta forma la inversió dels veïns ha sigut mínima i l'estalvi individual de les seues factures reverteixen positivament en la seua economia.

Al lliurament de l'obra ha assistit l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, i Ana Bru, regidora d'urbanisme, els qui han pogut comprovar el resultat de les actuacions executades i no han dubtat a destacar que aquesta intervenció serveix d'exemple perquè altres comunitats de veïns puguen "veure que les ajudes són una realitat, que arriben i que els beneficis per a les famílies i els propietaris són clarament visibles".

"Ens hem compromés amb la reducció d'emissions i la mitigació dels efectes del canvi climàtic. És responsabilitat de tots prendre les mesures que ens ajuden a aconseguir-ho, i ara comptem amb subvencions importants que no podem desaprofitar", ha declarat l'alcalde, qui agrega que la col·laboració de les empreses autoritzades "és una garantia i un avantatge per als veïns i veïnes. Agraïm la seua implicació i el seu compromís."

L'execució de l'obra s'ha dut a terme des d'ExtraMURS Arquitectura, empresa local d'Alboraia, autoritzada per la Generalitat com a Agent de la Rehabilitació. Per al seu CEO, Diego García, aquesta obra "ha sigut un èxit de treball conjunt i ha permés la renovació completa d'instal·lacions de l'edifici, millorar les cobertes, l'aïllament tèrmic i la incorporació de plaques solars. En definitiva, s'ha millorat la qualitat de vida i el confort dels residents alhora que s'evita un excés de consum energètic i s'ajuda al planeta. Tot això amb un gran estalvi per als veïns.

Des de la regidoria d'Urbanisme i l'Oficina Verda s'ha anat assessorant a aquest i altres edificis i barris de la localitat que ja estan en tràmits per a aprofitar les ajudes europees Next Generation que els permetran realitzar accions de rehabilitació durant el pròxim any.

Destacats