La fira DINÀMICA 2022 d'Albalat dels Sorells conclou amb propostes per a tota la ciutadania

La Regidoria de Medi Ambient fa un balanç positiu de l'edició d'enguany

Guardar

Una de les xarrades de DINÀMICA
Una de les xarrades de DINÀMICA

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Albalat dels Sorells ha valorat molt positivament l'edició 2022 de la fira DINÀMICA, un esdeveniment que va patir dos anys de suspensió per la pandèmia i que enguany ha celebrat la quarta edició per a consolidar una trobada que ha fet valdre totes les iniciatives i propostes que estan relacionades amb allò que ens cal per a contribuir a millorar el nostre medi natural, la sostenibilitat, el comerç de proximitat i la lluita contra el canvi climàtic.

Des que el passat divendres, 10 de juny, a les 19:00 hores, es donara el tret d'eixida de la fira i fins diumenge a la nit amb música en directe, la fira DINÀMICA ha concentrat múltiples activitats, tallers i altres esdeveniments en el magnífic espai del parc de l'hort del Comte d'Albalat dels Sorells.

Tallers d'artesania tradicional amb fibres vegetals; tallers de cosmètica natural o les propostes educadores i gastronòmiques per al públic infantil; juntament amb les activitats demostratives i lúdiques com les del funcionament de l'energia solar; o les propostes d'interacció amb la natura i d'educació ambiental; o les novetats en sostenibilitat que empreses i projectes del poble duen a terme, han sigut algunes de les moltes propostes que al llarg del cap de setmana han esdevingut a Albalat dels Sorells, amb la ràdio pública valenciana com a testimoni, emetent la seua programació en directe la jornada del dissabte.

7 MICRO XARRADES AMB 25 PONENTS

Paral·lelament, DINÀMICA ha fet una aposta molt intensa per la divulgació, la formació i el debat. 25 persones ponents han passat pel pati del palau Comtal per exposar i debatre les seues experiències i accions, en les Micro Xarrades que s'han celebrat de divendres a diumenge.

El canvi climàtic, el decreixement, la solidaritat i sobirania alimentària; el comerç de proximitat i la sostenibilitat; les energies renovables, el futur de la comarca de l'Horta Nord; o l'aposta per la reutilització, recuperació, reparació i el reciclatge; han estat els arguments principals de les taules rodones que en el format de micro xarrades, han aportat molta informació i debats interessantíssims sobres unes qüestions que ens interpel·len cada dia i que estan directament relacionades amb la situació mediambiental que estem vivint.

EL COMERÇ DE PROXIMITAT, CLAU EN L'EDICIÓ D'ENGUANY

ACEAS, l'Associació de Comerciants i Empresari d'Albalat dels Sorells ha jugat un paper fonamental. A part de la degustació gastronòmica de productes locals de la vesprada del dissabte, els comerciants locals han apostat per la fira i enguany han exposat els seus productes i serveis. Una demo d'elaboració d'embotit tradicional; servei de perruqueria, bar i restauració o flors i llibres, han engrandit l'oferta expositiva de la fira. En paraules de la regidora de Medi Ambient, Sònia Clemente, "només tenim paraules d'agraïment i felicitacions per a la gent d'ACEAS què, amb la seua implicació, contribuït a fer possible la fira".

Finalment, des de la Regidoria de Medi Ambient i el projecte "Albalat 0'0" ja s'està pensant en la millora de l'edició del 2023, per a la qual cosa es posarà en marxa a la tardor "un procés participatiu de recollida de propostes i idees per a l'edició de l'any que ve, perquè per a nosaltres és molt important que la ciutadania participe en tots els processos que tenen una repercussió directa per al poble", ha manifestat Nicolau Claramunt, alcalde d'Albalat, el qual ha volgut agrair "la implicació del poble en la celebració de la fira".

Destacats