Xiva concedeix la distinció de Fill Predilecte de la Vila al dolçainer Marcial 'Pierres'

Guardar

El dolçainer Marcial ‘Pierres'
El dolçainer Marcial ‘Pierres'

Amb quinze vots a favor i l'absència per qüestions personals de dos regidors, el ple extraordinari de l'Ajuntament de Xiva celebrat ahir divendres, 12 d'agost, va aprovar el nomenament del dolçainer Marcial 'Pierres' com a Fill Predilecte de la Vila de Xiva.

Marcial 'Pierres' porta dècades aportant l'emocionant so de la dolçaina als actes més tradicionals de Xiva, sobretot, els relacionats amb la festa del Torico de la Corda: albaes, dianes...

De fet, Marcial és l'hereu dels dolçainers que han interpretat aquesta música al llarg de la història i ha contribuït al fet que, la interpretada en els festejos taurins de Xiva, siga l'única música tradicional de la comarca que ha arribat visca als nostres dies.

Ell, al costat del seu fill Cristian, són els responsables de posar-li banda sonora a una festa taurina que no seria el mateix sense el tradicional so de la dolçaina.

Per aquesta contribució indiscutible a la festa, la cultura i la tradició, el Consistori ha nomenat Marcial 'Pierres' com a Fill Predilecte de la Vila de Xiva. Una contribució que l'alcalde del municipi, Emilio Morales, també va destacar en l'acte que es va realitzar després del ple en l'Astoria, on es va emetre un vídeo homenatge elaborat per Miguel Carrión.

El regidor de Cultura, Héctor Tarín, va convidar a tota la població a l'acte de lliurament del títol honorífic que tindrà lloc a la fi del mes de desembre.

Destacats