El Consell aprova el conveni per a la integració del Conservatori de Música de Llíria en la xarxa de la Generalitat

La Conselleria d'Educació assumeix les despeses de funcionament i del professorat del centre amb una inversió de 1,5 milions d'euros

Guardar

Conservatori de Llíria
Conservatori de Llíria

El Ple del Consell ha aprovat hui la integració del Conservatori Professional de Música de Llíria, de titularitat municipal, en la xarxa de la Generalitat. Así, el centre de Llíria passa també, al costat del d'Altea, a dependre directament del sistema de conservatoris professionals de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

Els convenis entraran en vigor l'endemà de signar-se i s'activaran ja per a aquest curs 2022-2023. A més, tindran una validesa de quatre anys prorrogable a quatre més. Amb la signatura d'aquests convenis, la Conselleria d'Educació assumirà les despeses de funcionament i del professorat, amb una inversió d'1.500.000 euros, del Conservatori de Llíria que explica actualment amb 300 alumnes i alumnes.

L'alcalde Joanma Miguel ha destacat que el centre "podrà seguir desenvolupant la seua excel·lència formativa sota l'empara de la Generalitat, amb tots els avantatges que això comporta tant per a l'alumnat i les seues famílies com per al propi Ajuntament que tindrà un important estalvi per a les arques municipals". D'aquesta manera, "es compleix una reivindicació històrica que el nostre Conservatori mereixia pel seu reconeixement com a Ciutat de la Música i membre de la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO", ha afegit.

Per la seua banda, l'edil d'Ensenyaments Artístics, Paco García, ha volgut assenyalar que el traspàs "garanteix el millor futur per al centre i servirà per a potenciar la seua oferta educativa". "En dependre de la xarxa autonòmica, l'alumnat s'estalviarà el 90 % de les taxes municipals que pagava fins ara, la qual cosa contribuirà a facilitar la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'ensenyament musical", ha destacat.

Igualment, "l'assumpció el conservatori per part de la Conselleria suposa la millora de les condicions laborals del professorat, que mantindrà el seu lloc de treball", ha comentat el regidor. Les classes del curs 2022-2023 del Conservatori de Llíria, com a nou centre de la xarxa de la Generalitat, donaran començament el pròxim 19 d'octubre.

 

Destacats