La Diputació col·labora en el programa europeu d'integració social ‘Living Libraries’

Guardar

Carlos Fernández Bielsa a l'European Living Library
Carlos Fernández Bielsa a l'European Living Library

La Diputació de València ha acollit este dimecres la presentació de ‘Living Libraries’, un programa europeu que té com a objectiu impulsar la formació i educació per a lluitar contra la discriminació en diferents àmbits, amb especial atenció al col·lectiu migrant. El diputat de Cooperació Municipal, Carlos Fernández Bielsa, i l'assessor especial de fons europeus de la Generalitat, Bartolomé Nofuentes, han presidit l'acte, que ha comptat amb la presència d'una nodrida representació de joves participants en el projecte.

Així, el diputat Bielsa ha agraït que es posen en marxa projectes que “permeten que la política siga un instrument útil per a la ciutadania, en este cas lluitant per defensar els drets dels col·lectius que poden patir algun tipus de discriminació”.

En este sentit, el diputat ha explicat que “es posaran en marxa quatre biblioteques vivents, en les quals en lloc de presentar informació a través de llibres o publicacions, es podran conéixer de primera mà els relats dels propis col·lectius per a generar un compromís social a través de la pròpia empatia amb els protagonistes”.

Per part seua, l'assessor especial de fons europeus de la Generalitat, Bartolomé Nofuentes, ha destacat “la bona gestió que es fa en el nostre territori dels projectes europeus, perquè s'han establit mecanismes que permeten que governs, institucions intermèdies i societat civil treballen de manera conjunta per a aconseguir objectius de manera més eficaç”.

Amb la posada en marxa de ‘Living Libraries’, l'àrea de Projectes Europeus de la Diputació de València reforça el compromís de la corporació provincial per “promoure una gran xarxa de diàleg intercultural per a construir un futur amb millors expectatives”, ha conclòs Fernández Bielsa.

Destacats