El Consorci de Bombers de València aprova un pressupost amb més de 89 milions d’euros, el major de la seua història

Guardar

Presidenta del Consorci de Bombers de València, Maria Josep Amigó
Presidenta del Consorci de Bombers de València, Maria Josep Amigó

El pressupost del Consorci de Bombers de València per al 2023 ascendeix a 89.162.910,03€, la qual cosa suposa un increment del 4,79% respecte de l’exercici anterior i el converteix en el major de la seua història. El document, que ha sigut aprovat a l’assemblea celebrada al Palau de la Batlia, contempla un important esforç inversor i en este sentit la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, ha destacat que “amb el pressupost més gran de la nostra història destinem més de cinc milions a inversions que augmentaran les capacitats del Consorci i ens ajudaran a millorar el desenvolupament de la nostra tasca, amb noves infraestructures i un increment de la plantilla del Consorci de 41 funcionaris més”. 

En este sentit, el pressupost inclou concretament 5.155.777,10 € d’inversions. Entre estes, hi destaca l’ampliació i renovació de la flota operativa de vehicles, amb més de 2.5 milions d’euros que inclouen, entre altres, vehicles de comandament, d’altres per a la unitat de brigades forestals i fins i tot un nou vehicle PMA, més lleuger que l’actual i que serà destinat a la direcció d’emergències de nivell mitjà. 

També hi destaca la inversió en maquinària, amb 233.800 €, per exemple tres equips d’excarceració perquè les seus del COMENEX disposen d’equips d’entrenament i seguisquen perfeccionant l’alt nivell de preparació del Consorci en matèria de rescats en accidents de trànsit, i també altres 322.000 € per a material de comunicacions i equips.

Quant a progressos en infraestructures, en 2023 es seguirà avançant al projecte de construcció del pròxim parc de bombers i seu central del Consorci a Burjassot, que actualment es troba en treballs de redacció del projecte bàsic. També hi ha previstes obres al parc de Requena, i en el primer trimestre de l’any començaran les obres dels parcs de Sagunt i Gandia, entre altres avanços. El capítol de serveis del pressupost també contempla altres millores als parcs, com la segona fase dels circuits de descontaminació dels parcs de Pobla de Farnals, Moncada, l’Eliana i Chiva

En matèria d’inversions, també hi haurà importants avanços en inversions informàtiques, amb més d’1, 6 milions d’euros, que inclouen entre altres novetats, un sistema de seguretat perimetral per a protegir les xarxes del Consorci i resistir qualsevol atac extern o intern.

D’altra banda, dels 89 milions d’euros de pressupost, cal recordar que “l’apartat de personal representa el de més despesa, amb més de 73 milions d’euros, dels que vora 18 milions es dediquen a les brigades forestals assumides pel Consorci a principis de l’any 22, on la plantilla del Consorci per al pròxim any assoleix les 1.404 persones, una mostra que el Consorci va fent-se gran i està dotat amb pressupost suficient per a enfrontar el 2023 amb garanties”, ha remarcat Amigó. 

També durant esta assemblea general del Consorci s’hi ha aprovat la incorporació com a consorciats de dos nous pobles que ara s’hi adhereixen al Consorci, Castielfabib i Bellús, a qui han donat la benvinguda des del Consorci.

Destacats