Els XXVI Premis Literaris Ciutat de Sagunt baten el rècord de presentació d'originals

Els anys d'escrits més originals presentats eren, fins ara, el 2017 amb 107 obres a concurs; el 2018 amb 103, i el 2020 amb 117

Guardar

Ajuntament de Sagunt
Ajuntament de Sagunt

Els Premis Literaris Ciutat de Sagunt, organitzats pel Gabinet de Promoció del Valencià, la regidora delegada del qual és Patrícia Sánchez, arriben enguany a la XXVI amb un rècord en l'entrada d'originals per al concurs. En total, concorrien 144 obres originals, que finalment es queden en 139, ja que els autors han comunicat algun premi en altres certàmens.

De les 139 obres que entren a concurs, rebudes de tota l'àrea lingüística (un 45% més que l'any anterior), optaran al XX Certamen de Teatre «Pepe Alba» un total de 37 obres; per al XXV Certamen de Narrativa s'han presentat altres 36 originals, i en el XXVI Certamen «Jaume Bru i Vidal» de poesia competiran 66 obres, el premi més veterà i el que va iniciar la convocatòria amb la creació del Gabinet en 1997.

Les dotacions econòmiques dels premis es van reforçar en el 2022 i s'han mantingut enguany. Així, el premi de narrativa serà recompensat amb 7.000 euros i la publicació de la novel·la, i els de poesia i teatre rebran 4.000 euros cadascun i es publicaran les obres seleccionades. Els diversos jurats especialistes en cada gènere es reuniran el mes de setembre per a emetre el veredicte, i els noms de les persones guanyadores d'aquesta edició es coneixeran el mes d'octubre en el transcurs d'un acte cultural i de lliurament dels guardons que tindrà lloc en el Centre de Cultura Mario Monreal.

Els anys de més originals presentats eren, fins ara, el 2017 amb 107 obres a concurs; el 2018 amb 103, i el 2020 amb 117. La transparència en la gestió dels premis i la qualitat dels jurats són els secrets de la consolidació d'aquests premis literaris, que any rere any estan en els primers llocs de reputació.

La regidora de Normalització Lingüística, Patrícia Sánchez, ha declarat: «Enguany tinc el plaer, com a regidora del Gabinet de Promoció del Valencià, d'estar present en els Premis Ciutat de Sagunt, destinats a fomentar l'ús de la nostra llengua». Així mateix, la regidora ha insistit: «Estem en un moment en què hem de defensar-la més que mai. És un orgull per a la ciutat que els premis cada vegada siguen més rellevants, ja que significa que som un referent de promoció lingüística i cultural».

També ha desitjat «molta sort a tots els participants» i ha expressat: «Estic segura que totes les obres que s'han presentat són úniques i inigualables».

Destacats