Sagunt millora el CEIP La Pinaeta amb un nou espai verd i d’ombra al pati del col·legi

La zona millorada per les obres, que han comptat amb un pressupost de més de 35.000 euros, fan guanyar al centre escolar més de 800 m²

Guardar

Pati del col·legi públic La Pinaeta de Sagunt
Pati del col·legi públic La Pinaeta de Sagunt

El regidor d'Educació, Raúl Palmero, ha visitat les obres finalitzades amb les quals s'ha condicionat un nou espai per al CEIP La Pinaeta. L'actuació ha consistit a habilitar una zona verda i d'ombrall situada en una xicoteta parcel·la plena de pins que s'inclou dins del pati escolar.

Aquest espai ve a reforçar una demanda molt sol·licitada pel col·legi, com és l'ombra, a més de l'aprofitament real d'un espai que estava infrautilitzat. En aquest sentit, el regidor d'Educació ha explicat: «És important que comencem a valorar de manera decidida la idea de crear espais refugi per a les altes temperatures i cada vegada més, les reiterades onades de calor. Alhora, és necessari disposar d'espais verds en els centres escolars que mitiguen els efectes del canvi climàtic».

Des del departament d'Educació es va quantificar l'import de l'obra i es va apostar per actuar amb la celeritat més gran possible en aquesta tanca. La zona d'afectació consta de més de 800 m² que guanyarà el centre i ha comptat amb un pressupost de més de 35.000 euros.

Aquest projecte va ser liderat en l'anterior legislatura per Alcaldia, departament que va impulsar tots els tràmits necessaris per a la identificació de la propietat, la determinació de la qualificació urbanística, l'agregació de parcel·les i quants procediments previs van ser necessaris per a desenvolupar-los diligentment pels departaments municipals d'Urbanisme i Patrimoni. Així mateix, Alcaldia també es va encarregar de l'aprovació de l'agrupació de parcel·les integrants del CEIP La Pinaeta i del dotacional confrontant per a la tanca perimetral.

Després d'això, es van realitzar les gestions oportunes a fi de poder incorporar al pati del col·legi públic La Pinaeta l'arbratge contigu per a dotar-lo d'una adequada zona d'ombra per a l'alumnat i la comunitat educativa del centre.

Raúl Palmero ha expressat la importància de millorar els espais educatius: «És fonamental apostar per la regeneració i rehabilitació dels espais educatius de la nostra ciutat i el meu compromís és ferm perquè, de manera eficaç i decidida, es vagen escometent a poc a poc totes i cadascuna de les intervencions que estan pendents en els nostres col·legis».

Destacats