Sagunt i Canet d'en Berenguer se sumen a la cadena humana en protesta per l'abandó de la costa

Les platges desapareixen JA N'HI HA PROU!, és el lema d'aquest acte de protesta que està convocat per al dissabte 5 d'agost a les 12:30 hores a les platges d'Espanya

Guardar

Platja de Canet d'en Berenguer
Platja de Canet d'en Berenguer

Davant la situació d'abandó que pateix el litoral, l'organització Som Mediterrània ha convocat un acte de protesta per a dissabte que ve, 5 d'agost, a les 12:30. En el cartell de la convocatòria, aquesta plataforma per a la conservació del medi ambient planteja els següents tres punts: «Els ports i embassaments no deixen passar l'arena que alimentava a les platges i S'AFONEN ECOCIDI? El Domini Públic es protegeix, NO s'abandona. Una nova Llei de Costes per a les persones i el medi ambient».

Els Ajuntaments de Sagunt i Canet d'en Berenguer, així com associacions veïnals de totes dues localitats s'han sumat a aquesta iniciativa que consistirà a crear cadenes humanes en la vora de les platges d'Espanya.

El regidor de Platges de Sagunt, Roberto Rovira, ha animat a la ciutadania i als turistes a sumar-se a aquesta «protesta pacífica» perquè el Ministeri de Transició Ecològica reaccione davant un problema que, en paraules del regidor: «És molt greu perquè afecta els nostres ecosistemes protegits d'alt valor ecològic i també afecta l'economia de centenars de municipis, molts d'ells a la Comunitat Valenciana». Roberto Rovira ha reclamat una «actuació integral» en tota la costa a conseqüència dels problemes que genera el canvi climàtic i les actuacions del Ministeri.

La tinenta d'alcalde d'Almardà, Nuria Carbó, també ha expressat el seu posicionament davant aquesta iniciativa de protesta: «Sempre eixirem en defensa de les nostres platges. I per això, ens sumem a la cadena humana que es realitzarà a les 12:30 el dissabte a les platges del Port, Canet, Almardà, Corinto i Malva-rosa en el nostre permanent suport a totes les actuacions que permeten avançar en la regeneració i la conservació d'aquests espais naturals».

Destacats