La Policia de Platges finalitza el període estival amb 3.762 servicis realitzats a Sagunt

Guardar

Policia de Platges a Sagunt
Policia de Platges a Sagunt

La secció de Policia de Platges ha finalitzat el seu servici amb 3.762 servicis durant el període estival, unes dades similars als de la temporada anterior, encara que el nombre d'usuaris ha augmentat significativament, la qual cosa ha suposat un esforç addicional de tasques preventives, expliquen des de la Policia de Platges. D'eixa manera, s'han reduït les dades estadístiques en un 3,64% respecte al 2022.

A la platja del Port de Sagunt s'han dut a terme un total de 1.529 servicis respecte als 1.851 de l'any anterior, per contra, a Almardà, Corinto i Malva-rosa s'han realitzat 2.238 enfront dels 2.053 del 2022.

Des de la secció de Policia de Platges s'ha expressat: «Respecte a les nostres platges cal destacar que no s'ha hagut de lamentar cap defunció».

La regidora de Policia Local, María José Carrera, respecte al balanç d'aquesta temporada estival afirma: «Un any més hem pogut constatar que disposem d'una secció de platges en constant evolució, que sap adaptar-se a les necessitats de cada moment mostrant el seu costat més pròxim, destacant la seua labor preventiva i informativa en pro de la seguretat dels nostres veïns i visitants». Així mateix, la regidora ha explicat: «La seua labor formativa i didàctica evoluciona en funció dels nous reptes que se'ns presenten i eixe és el camí que hem d'anar recorrent junts».

D'altra banda, María José Carrera també ha destacat que la coordinació amb la resta de servicis en platges: salvament i socorrisme, assistència sanitària, dron de rescat, punt accessible, Turisme i SAG, entre altres, «esdevé bàsica perquè l'engranatge funcione» i d'aquesta manera s'obtinga any rere any «uns resultats òptims» que permeten distingir les platges del municipi com «unes de les més segures d'Espanya».

Seguretat dels banyistes

La secció de la Policia de Platges ha col·laborat en 24 ocasions en l'auxili a persones (17 al Port de Sagunt i 7 a Almardà).

Aquests servicis han consistit en la col·laboració directa amb els servicis de salvament i socorrisme, assistència sanitària i dron de salvament en diversos rescats, així com l'atenció de lesions en usuaris de diversa consideració.

Així mateix, s'han localitzat un total de 13 persones extraviades, entre xiquets i persones d'avançada edat amb diferent grau de desorientació i, quant al control de zones de pesca, en 170 ocasions s'ha realitzat un servici de control. També s'han dut a terme 83 patrulles a peu per la platja. La resta d'intervencions han versat sobre la pràctica d'esports nàutics, deficiències observades a la platja i intervencions en la platja nudista.

Vigilància del trànsit

Les autoritats també han intervingut 168 vegades en control d'acampada no autoritzada en zones no habilitades a aquest efecte. A més, han realitzat 358 assistències per intervencions i col·laboracions amb vehicles a conseqüència de diversos requisits com: problemes de circulació, estacionaments, col·laboració en guals permanents, sol·licituds d'informació, etc. La resta de servicis han estat relacionats amb intervencions en accidents de trànsit i deficiències de senyalització.

Vigilàncies generals

S'han realitzat 835 servicis pel que fa al compliment de les directrius d'actes lúdics, festius i esportius en platges, vigilàncies generals, patrulles específiques, control d'instal·lació de llocs de venda ambulant en passeig marítim, quiosquets i quioscos, vigilàncies especials, etc. Així mateix, les col·laboracions ciutadanes han ascendit a 104 i s'ha donat compte de 56 deficiències en la via pública, que han sigut remeses als corresponents departaments municipals per a la seua esmena. D'altra banda, s'han atés 11 conats d'incendi que gràcies a la ràpida intervenció no han requerit mobilització d'altres mitjans.

Seguretat ciutadana

La Policia ha identificat 137 persones per diferents motius al llarg de tot el període estival, tant a la platja del Port de Sagunt com en la zona d'Almardà, Corinto i Malva-rosa. També s'ha intervingut en tres ocasions per motiu de furts al descuit, cosa que significa un descens del 57% respecte a l'any anterior, fruit del treball preventiu i de la col·laboració ciutadana.

La Policia també ha practicat tres detencions, dos menys que l'any anterior, relacionades amb violència intrafamiliar, de gènere i intent d'agressió amb arma blanca.

A més, s'han aprehés diverses quantitats de droga que han aparegut a la platja i que immediatament s'han posat a la disposició de les forces i cossos de seguretat de l'Estat per a la pràctica de les diligències oportunes.

Ordenances Municipals

Respecte al control d'animals, s'han identificat un total de 190 animals. A més, respecte al control de venda ambulant s'ha revisat la instal·lació en el passeig marítim dels llocs de venda no sedentària, així com la venda ambulant no autoritzada en la zona d'Almardà, en un total de 168 ocasions. A més, s'han realitzat 216 atencions en les dependències d'Almardà, bé de manera personal o telefònica.

Les denúncies tramitades per infraccions a l'Ordenança de Platges o de Convivència han sigut un total de 65, la qual cosa ha suposat un increment del 35'38% respecte a l'any 2022. D'altra banda, quant a les infraccions de la Llei 4/15 de Seguretat Ciutadana, s'han detectat un total de 12 casos.

La policia ha detectat un total de 586 infraccions de trànsit al llarg de tot el període estival.

La secció de Policia de Platges ha agraït la col·laboració de la resta de seccions de la Policia Local de Sagunt, així com de tots aquells departaments que intervenen, en el bon desenvolupament dels servicis en platges per a garantir la seguretat dels banyistes, a més de fer una menció especial al GIAPS (Grup Internacional d'Activitats per a la Prevenció i el Socorrisme), UME (Unitat Miliar d'Emergències) i ADEAC (Associació d'Educació Ambiental i el Consumidor), així com a Bandera Blava Espanya, pel seu assessorament en tasques preventives i de resposta davant emergències.

Destacats