Moreno sol·licita a la nova consellera de Justícia que el Palau de Justícia de Sagunt i la prevenció davant incendis siguen una prioritat

Guardar

Darío Moreno i Elisa Núñez
Darío Moreno i Elisa Núñez

Darío Moreno ha mantingut hui una reunió amb la nova consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez. La reunió, celebrada a sol·licitud d'Alcaldia, ha permés tractar diversos temes, entre els quals ha destacat la nova seu judicial per a la ciutat de Sagunt. «És essencial que el projecte continue avançant segons les previsions i no patisca retards donat el seu caràcter d'infraestructura bàsica per a la ciutat». Així s'ha pronunciat l'alcalde després de la reunió.

La cita s'emmarca en les trobades que l'alcalde està duent a terme amb els diferents consellers per a conéixer de primera mà la situació i l'avanç dels projectes que afecten la ciutat de Sagunt. D'esta manera, en la primera reunió concertada amb Elisa Núñez, el tema principal a tractar ha sigut el Palau de Justícia de Sagunt. Este és un projecte que es va presentar el mes de febrer passat i que se situarà en la zona de d’internúclis. Moreno ha demanat el compliment dels terminis establits en la redacció del projecte per part de la Conselleria i ha defensat la importància que este té per a Sagunt i la comarca.

«Des de fa temps, hem reclamat aquesta infraestructura, perquè Sagunt és una ciutat en creixement i, per a això, és fonamental que es donen les millors condicions i serveis públics», ha indicat Darío Moreno. L'edifici donarà servei a més de 90.000 persones de tota la comarca i més enllà en una parcel·la que ha sigut cedida per l'Ajuntament. El projecte, que comptarà amb una inversió de més de 24 milions d'euros i que hauria d'estar finalitzat a principis de 2026, «posarà fi a la dispersió actual dels recursos i permetrà millors espais laborals per als treballadors i treballadors i espais més amables per a les persones usuàries. Tindre infraestructures dignes és apostar pel benestar de la ciutadania, siga en la circumstància que siga», ha defensat l'alcalde.

El primer edil ha agraït «la predisposició de la consellera per a treballar en les inversions conjuntes que afecten a Sagunt». En la reunió també s'ha abordat la necessitat de dur a terme actuacions preventives en la massa forestal del terme municipal de Sagunt, amb més de 132 km². Específicament s'ha valorat «establir una base temporal per al control i prevenció d'incendis i emergències», amb activitat en els mesos d'estiu, alguna cosa que la Conselleria haurà d'estudiar. Així mateix, Darío Moreno s'ha compromés a remetre informació a la Conselleria d'aquelles zones on la interfície forestal-residencial és més complicada, i que per tant ha de tindre un plus d'exigència per a donar solucions.

«En cap dels municipis de la comarca hi ha actualment un punt de control forestal que permeta reduir els temps de reacció en cas d'emergència, especialment durant els mesos d'estiu. Aquesta situació ha de canviar», conclou l'alcalde. Així, la consellera s'ha mostrat oberta a dur a terme una anàlisi de la situació que permeta donar solucions pensant en l'estiu de 2024.

Destacats