Hui s'ha signat l'acta de recepció que finalitza oficialment les obres de l'IES Número 5 de Sagunt

Guardar

IES Número 5 de Sagunt
IES Número 5 de Sagunt

Este matí ha tingut lloc la signatura de l'acta de recepció de les obres de l'Institut d'Educació Secundària Obligatòria i Batxiller Número 5 després de realitzar una visita d'inspecció per part dels equips tècnics municipals i de l'empresa adjudicatària Doalco, S.A. Amb la citada visita i la signatura en este acte, al qual han assistit el regidor de Contractació i Inversions, Javier Raro, i el d'Educació, Raúl Palmero, es donen per concloses oficialment les obres de construcció d'esta important infraestructura educativa que ja serà ocupada en el curs que s'iniciarà en els pròxims dies.

El nou institut està situat al carrer Juan Molinero en el Port de Sagunt. Este edifici disposa d'instal·lacions adequades per a l'ús previst i reunix els requisits que establix la normativa bàsica. El nou centre té 30 unitats d'Educació Secundària Obligatòria i 8 de Batxillerat, així com capacitat per a 900 places escolars d'ESO i 280 per a Batxillerat i per a la seua construcció ha sigut necessària una inversió de 10,2 milions d'euros executada per l'Ajuntament de Sagunt amb fons del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

La creació del centre de l'IES Número 5, a més permetrà la conversió de l'IES Jorge Juan i de l'IES Eduardo Merello en Centres Públics Integrats de Formació Professional.

El regidor d'Educació ha expressat: «Estem molt contents i orgullosos ja que era un centre molt demandat per la comunitat educativa i donarà resposta a 1.200 alumnes». Així mateix, ha explicat: «Per això, creiem que la nostra ciutat està avançant amb pas ferm i decidit i continuarem apostant per l'educació de la nostra ciutat. Creiem que estem en la línia i eixe serà el nostre treball de futur».

Per la seua banda, Javier Raro ha manifestat sobre la construcció d'este nou centre: «És un projecte que es va iniciar fa ja cinc anys dins del Pla Edificant i que hui finalment veu la llum amb la recepció i la posada a disposició perquè pròximament s'inicien les classes en este curs 2023-2024». El regidor ha explicat que «permetrà reunificar ací en l'IES Número 5 les dotacions d'ESO i Batxiller dels dos antics instituts Eduardo Merello i Jorge Juan i permetrà també crear eixos dos centres integrals de formació professional en eixes ubicacions». Així mateix, ha agraït el treball tant del departament de Contractació, com del d'Educació i el del treball de la direcció del centre.

Javier Raro ha indicat: «Dins del Pla Edificant finalitzem la segona inversió al costat de l'Aulari del Victoria i Joaquín Rodrigo, pròximament també acabarem les obres de reforma del Centre d'Educació Especial Albanta i el treball està sent difícil, però anem millorant les infraestructures educatives dels diferents centres de la nostra ciutat»

El Ple del Consell va aprovar el divendres 12 de maig el Decret de creació de l'IES Número 5 a Sagunt, el qual es crea per desglosament de l'IES Jorge Juan i de l'IES Eduardo Merello.

Els estudis de planificació educativa realitzats per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport van considerar que per a atendre les necessitats educatives de la zona era convenient la creació d'un institut d'Educació Secundària on s'impartiren els ensenyaments d'ESO i Batxillerat.

Destacats