La Companyia Hongaresa Teatre presenta l'obra Tirada en l'Ajuntament de Sagunt

La companyia estrena a Espanya la seua nova tragicomèdia el dissabte 28 d'octubre en el Centre Cultural Mario Monreal dins de la programació cultural de l'Ajuntament de Sagunt

Guardar

La Companyia Hongaresa Teatre presenta l'obra Tirada a l'Ajuntament de Sagunt
La Companyia Hongaresa Teatre presenta l'obra Tirada a l'Ajuntament de Sagunt

La regidora de Cultura, Ana María Quesada; al costat de l'autor de Tirada, Paco Zarzoso; l'actriu principal de l'obra, Lola López; i la responsable de producció, Blanca Martínez, han presentat en l'Ajuntament de Sagunt la seua nova obra de teatre: Tirada.

Una tragicomèdia que, després de la seua gira per Argentina, es representarà per primera vegada a Espanya el dissabte 28 d'octubre a les 20 hores en el Centre Cultural Mario Monreal (c/ Roma, 9. Sagunt). És un espectacle apte per a tots els públics i el preu per a assistir a la representació és de 9 euros. Les entrades podran adquirir-se a través de www.servientradas.com.

Al seu torn, la regidora també ha presentat l'obra El crèdit, que s'escenificarà aquest divendres, 20 d'octubre a les 20.30 hores en la Casa Municipal de Cultura (c/ Progresse, 9, Port de Sagunt). En relació amb aquesta funció, Ana María Quesada ha explicat que es tracta d'una comèdia que parla de l'egoisme i en la qual els diners és objecte de desig.

Respecte a Tirada, la regidora de Cultura ha apuntat que és una tragicomèdia contemporània amb picades d'ullet a l'antiga Grècia: «Personalment, us ho agraïsc, perquè sóc una enamorada de la cultura clàssica». Ana María Quesada també ha ressaltat que la Companyia Hongaresa Teatre va nàixer a Sagunt en 1995 gràcies al «compromís dramatúrgic» de la catalana Lluïsa Cunillé i els valencians Lola López i Paco Zarzoso. Finalment, ha manifestat: «Encantadíssima que, com a regidora de Cultura, us tinga hui ací i que fomentem la cultura en el municipi. Confie que continuarem desenvolupant projectes en la mesura del possible i que puguem continuar tenint la vostra col·laboració en el departament».

La cofundadora de la companyia i actriu principal de Tirada, Lola López, ha destacat l'estrena de l'obra a Argentina i el bon acolliment que ha tingut: «Continuen estimant molt a la companyia, per tant, és una injecció de vitalitat poder representar allà i portar-la ara a la nostra ciutat. Viure en Port de Sagunt, tindre la nostra seu ací i que totes les nostres presentacions més importants sempre siguen a Sagunt». Així mateix, l'actriu ha explicat que, després del seu pas pel Centre Cultural Mario Monreal, l'obra de teatre s'escenificarà en la Mostra de Teatre d'Autors Contemporanis Guillermo Heras d'Alacant.

En paraules de l'autor de l'obra i cofundador de la companyia de teatre, Paco Zarzoso: «Tirada parla de la necessitat dels volers, és una obra que planteja un tema rellevant com és el de per què els éssers humans som capaços a voltes de fer mal a les persones que volem. Perquè les persones som caïnites, perquè fem mal als nostres germans humans?». La representació consisteix en un duel dialèctic entre dos personatges plens de la força amb la qual emmascaren la seua fragilitat i les seues febleses, la seua incapacitat de pactar amb la realitat i una trobada final que provocarà la caiguda de totes les seues màscares, segons expliquen sobre el seu argument.

Aquest espectacle té una durada de 75 minuts i tracta sobre la història d'una gran diva de l'escena, que ha obtingut un èxit internacional gràcies al seu paper de Medea, i el més prestigiós crític de teatre del país. Tots dos es troben després d'una llarguíssima i traumàtica separació en la casa que van compartir com a parella. Ella continua representant a la gran heroïna grega pels teatres més importants del món i ell ha abandonat la crítica teatral per a dedicar-se en cos i ànima a la taurina.

Els intèrprets que duran a terme aquesta obra són Lola López, Pep Ricart i Marcos Sproston. La composició i direcció musical és a càrrec de Jesús Salvador Chapi; i la coreografia l'ha dissenyada Jessica Martín. A més, Reyes del mambo han construït l'espai escènic; el disseny i realització del vestuari és obra d'Adame; i el disseny de la il·luminació és un treball de Mingo Albir. Així mateix, la caracterització està a càrrec d'Inma Fuentes; l'autor del disseny del cartell és Paco Llorca; i la fotografia és responsabilitat de Patricia Vargas. Finalment, la productora executiva és Blanca Martínez; l'ajudant de producció és Jéssica Martínez; i l'encarregada de premsa és Begoña Donat.

Destacats